09. lipanj 2021.

Vlasnik Le Meridian Lava krenuo biciklom po češke turiste

Polazak iz Praga

   

Vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav u Podstrani, Mike Saran, krenuo je u subotu, uz logističku podršku Hrvatske turističke zajednice, biciklom na put dug 1200 kilometara od Praga do Splita. Ove će godine Sarana, koji je ovaj biciklistički izazov uspješno odradio i prošle godine kako bi obilježio početak turističke sezone, odnosno kako bi češkim državljanima ukazao na Hrvatsku kao sigurnu, pristupačnu i atraktivnu ljetnu turističku destinaciju, cijelom rutom pratiti i biciklist Grimm te bivši češki nogometaš Patrik Berger.

- S velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj poduhvat koji na inovativan i sportski način promovira sve ljepote naše zemlje na tržištu Češke s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili preko 160 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od gotovo 500 posto. Gospodinu Saranu zahvaljujem na angažmanu i doprinosu u promociji Hrvatske na nama iznimno važnom češkom tržištu te mu želim siguran i uspješan put prema Splitu - istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

image

Polazak iz Praga

foto

Ova biciklistička ruta na relaciji Prag - Split uključuje ceste i staze Češke, Austrije i Slovenije, a dio rute u Hrvatskoj započinje danas u Krapinsko-zagorskoj županiji, dok se dolazak u Split očekuje u nedjelju, 13. lipnja u večernjim satima. Tijekom vožnje po Hrvatskoj Mike Saran će posjetiti brojne atraktivne lokacije kao što su Krapina, Medsave, Samobor, Turanj, Rastoke, Baraćeve špilje, Stari grad Drežnik, Nacionalni park Plitvička jezera, Perušić, Sv. Rok, Muškovci i Nacionalni park Krka – Roški slap i Split.

- Prošle smo godine uspješno pokazali da su granice otvorene, da se može slobodno putovati i posjetiti Hrvatsku. Vaša me zemlja oduševila tijekom prošlogodišnjeg biciklističkog izazova gdje sam imao priliku posjetiti mnoga mjesta koja se ne odnose samo na predivno more, razvedenu obalu i otoke, već na raznolikost prirodnih ljepota u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Uz promociju turističkih putovanja, jedan od razloga pokretanja ovog projekta je i poticanje djece i odraslih na aktivan i zdrav život. Utjecaj pandemije koronavirusa negativno utječe na zdravlje cijele populacije pa smatram da su projekti poput biciklističkog izazova Prag – Split potrebni kako bi inspirirali i potaknuli druge da se bave sportom i budu aktivni - istaknuo je Saran. 

Michael Saran je 50-godišnji menadžer turskog podrijetla i osnivač Odien investicijskog fonda koji je, osim Le Meridiena, preuzeo i splitski Radisson Blu Resort i na taj način započeo konsolidaciju splitske hotelske scene. Prije osnivanja Odien grupe 2004, Saran je radio u privatnim investicijskim društvima u Londonu, Bostonu i Pragu. Osnivač je Sport2Life zaklade utemeljene s ciljem podupiranja obrazovanja te razvoja i unaprijeđenja zdravlja djece kroz sportske aktivnosti i edukacije.