Hrvatska
StoryEditor

Vindija odgovorila Kutjevu: Nemamo namjeru prodavati Koku

09. Prosinac 2021.
Nenad Klepač

Vindija d.d. kao većinski vlasnik Koke s 96,36 posto dionica u vlasništvu nema nikakvu namjeru niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke - poručili su iz Vindije u objavi na Zagrebačkoj burzi. Prethodno je Koka putem burze objavila da je zaprimila ponudu Kutjeva, u vlasništvu Envera Moralića, za stjecanjem dionica Koke.

Osim toga, u Vindijinoj obavijesti stoji kako u “u ovom trenutku ni s kim ne vode niti ima namjeru voditi razgovore oko prodaje dionice Koke”. Nadalje, u dopisu kojeg potpisuje predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač ističe se kako je Koka integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna od njihovih ključnih članica. – Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištima RH, regije i ostalog izvoza – kažu u Vindiji.

Kutjevo je u svojoj obavijesti, putem opunomoćenog odvjetničkog društva Dragičević & partneri, navelo kako su u sklopu proširivanja poslovanja i planiranih investicija iskazali interes za ulaganjem u Koku te zatražili da se o tome obavijeste dioničari Koke i dogovori sastanak na tu temu.

15. travanj 2024 06:19