Hrvatska
StoryEditor

Vladimir Bataković novi je predsjednik Uprave Spačve

02. Srpanj 2021.

Vladimir Bataković novi je predsjednik Uprave Spačve, kako stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi. Bataković je nakon što je Pervanovo preuzelo Spačvu, uz Sašu Ilića imenovan sredinom lipnja za člana Uprave, dok su dotadašnji predsjednik Uprave Josip Faletar te članovi Uprave Ante Radoš i Ivan Perković podnijeli ostavke.

Najnovijom odlukom Nadzornog odbora Bataković je postao predsjednik dvočlane Uprave Spačve. Bataković je karijeru i započeo u Spačvi kao pripravnik, da bi nakon toga prešao u ogulinsko Tehno-drvo u vrijeme dok je vlasnik bio Jozo Kalem. Nakon što je Darko Pervan preuzeo Tehno-drvo, kao i slavonsku tvornicu furnira Otok, Bataković se zaposlio u Otoku koja je već tada postala sastavni dio tvrtke Bjelin. Preuzimanjem Spačve od strane Darka Pervana Bataković je imenovan na ovu funkciju.

Podsjetimo, Spačvu je početkom lipnja preuzela tvrtka Pervanovo u vlasništvu švedskog biznismena hrvatskog porijekla Darka Pervana. - Politika novog vlasnika je da prilikom preuzimanja kompanija mijenja članove uprava. Mi smo svoj zadatak ispunili, Spačva je sada dosta dobra kompanija, a s obzirom da je novi vlasnik vrlo kvalitetan, vjerujem da će njezino poslovanje nastaviti napredovati. Moje kolege iz Uprave, koji su također podnijeli ostavke, i ja karijeru ćemo graditi van te kompanije – rekao je Faletar nakon Pervanovog preuzimanje Spačve.

Iako je prema dosadašnjoj praksi u kompanijama u kojima je Pervanovo vlasnik, za predsjednika Uprave bio je imenovan Darko Pervan u Spačvi je na čelo kompanije sada imenovan Bataković.

25. travanj 2024 03:11