Hrvatska
StoryEditor

Zagrebačka banka dobila novog predsjednika Uprave

12. Travanj 2021.

Novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke odlukom Nadzornog odbora imenovan je Ivan Vlaho, čiji mandat počinje 1. rujna, izvijestili su u ponedjeljak iz Zagrebačke banke, dok je za članicu Uprave imenovana Jasna Mandac.

Nadzorni odbor Zagrebačke banke, kako se navodi u priopćenju, na današnjoj je sjednici donio odluku o imenovanju Ivana Vlahe novim predsjednikom Uprave Zagrebačke banke na mandatno razdoblje do isteka tekućeg mandata Uprave Banke, odnosno do 7. veljače 2023.

Od 1. rujna 2021., Ivan Vlaho zamijenit će trenutnog predsjednika Uprave Romea Collinu koji, nakon 40 uspješnih godina u bankarstvu, odlazi u mirovinu.

- Čestitamo Ivanu na imenovanju i želimo mu puno sreće na novoj poziciji. Sigurni smo kako će njegovo veliko znanje i iskustvo biti od velike koristi Zagrebačkoj banci -  istaknuli su glavni direktori UniCreditovog Komercijalnog bankarstva Srednje i istočne Europe Gianfranco Bisagni i Niccolo Ubertalli.

Vlaho je, kako navode, uspješno vodio banke Grupe UniCredit u srednjoj i istočnoj Europi, pokazujući snažnu predanost i vodstvo.

- Njegovo imenovanje dokazuje predanost Grupe razvoju svojih talenata i uspješno planiranje programa sukcesije - poručili su Bisagni i Ubertalli.

Također, zahvalili su Romeu na doprinosu tijekom njegove karijere i posebno na njegovom zalaganju u daljnjem jačanju vodeće pozicije Zagrebačke banke na hrvatskom tržištu u vrlo izazovnim pandemijskim vremenima.

- Njegova dokazana iskustva na međunarodnoj bankarskoj sceni, bogato iskustvo u industriji i vodstvu osigurali su uspješnu provedbu strategije Grupe i Bankevc - dodali su.

Vlaho, koji je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, karijeru je započeo 2000. kao analitičar rizika u Zagrebačkoj banci u Mostaru, a tijekom gotovo 21 godine rada u UniCreditu obnašao je nekoliko funkcija i radio u nekoliko članica UniCredit Grupe.

Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka, od 2013. do 2016. predsjednik Uprave UniCredit Bank Mostar, a 2016. direktor Maloprodaje UniCredita za Srednju i istočnu Europu.

U 2019. Vlaho je imenovan zamjenikom predsjednika Uprave UniCredit Bank u Mađarskoj.

Jasna Mandac će, kako se navodi u priopćenju, zamijeniti dosadašnjeg člana Uprave Lorenza Ramajolu, koji će ostati na svojoj poziciji do 1. svibnja 2021., nakon čega će preuzeti novu upravljačku poziciju unutar UniCredit Grupe.

Mandac, koja je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba, u Zagrebačkoj banci radi od 1997. godine. U 2005. postala je direktoricom Financija, dvije godine kasnije, 2007. godine imenovana je direktoricom Strategije, planiranja, proračuna i kontrolinga, a od rujna 2007. do 2015. preuzela je ulogu direktorice Upravljanja aktivom i pasivom.

Od 2015. do 2017. bila je direktorica Tržišnih, likvidnosnih i operativnih rizika, integracije rizika i interne validacije, a od rujna 2017. članica Uprave zadužena za  financije u UniCredit Bulbank, najvećoj banci u Bugarskoj. 

Odluke o imenovanju novog predsjednika i članice Uprave podliježe suglasnosti Hrvatske narodne banke, napominju iz Zagrebačke banke.

14. travanj 2024 14:34