Hrvatska
StoryEditor

Zagrebačka županija dijeli bespovratne potpore do 100 tisuća kuna za razvoj poduzetništva

14. Rujan 2020.

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu bespovratnih potpora do 100 tisuća kuna namijenjenih razvoju poduzetništva, a otvoren je do 30. rujna. Riječ je o natječaju za dodjelu bespovratnih potpora za jačanje konkurentnosti malim gospodarstvenicima koji se bave proizvodnim i uslužnim djelatnostima.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 100 tisuća kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore je 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa, ističu iz Županije. Navode i da će ukupan iznos koji će Zagrebačka županija osigurati za ovaj natječaj biti do 8,5 milijuna kuna. Točan iznos, kako pojašnjavaju, definirat će se nakon što se svim prijaviteljima, koji su zadovoljili uvjete iz prethodnog natječaja vezanog uz potpore poduzetnicima pogođenim pandemijom covid-19, dodjele sredstva te analize punjenja proračuna.

Iz Županije podsjećaju da su proveli natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima čiji je rad bio obustavljen zbog pandemije COVID-19, a za što je osigurano 13 milijuna kuna.

- Nakon obrade pristiglih prijava procjenjujemo da ćemo utrošiti oko 4,5 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima s osnove ovog natječaja - istaknuo je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje funkcije pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU.

Sav novac koji ne bude utrošen za COVID-19 potpore, kako je kazao, bespovratno će se dodjeljivati za razvoj poduzetništva i jačanje konkurentnosti u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima. Fašaić je također podsjetio i da je u odnosu na plan proračuna s početka godine ukupan iznos za bespovratne potpore poduzetnicima povećan za 85,71 posto.

19. travanj 2024 19:46