Hrvatska
StoryEditor

Zahvaljujući brizi za zaposlenike Lidlu i ove godine dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

20. Listopad 2020.
Nikolina Vlašić, voditeljica Sektora ljudskih resursa

Lidl Hrvatska i ove se godine može pohvaliti izvrsnim praksama upravljanja zaposlenicima i brigom za njihovo zdravlje i profesionalni razvoj. Zahvaljujući tome tvrtka je ponovo stekla status nositelja certifikata Poslodavac Partner, prestižnog certifikata koji konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje kompanijama koje postignu najviše standarde upravljanja zaposlenicima. Lidl Hrvatska nositelj je ovog certifikata još od 2011. godine, svake godine iznova podižući ljestvicu izvrsnih HR praksi i inicijativa pokrenutih u protekloj godini.

Lidl svojim zaposlenicima osigurava siguran posao te transparentan sustav napredovanja. Tvrtka kontinuirano povećava plaće radnicima te su ove godine, treću godinu zaredom, povećane plaće svim zaposlenicima u trgovinama i skladištima, a isplaćena im je i jedna dodatna plaća. Financijski paketi u Lidlu su iznad prosjeka za maloprodajnu i prehrambenu industriju, a uz plaću zaposlenicima se isplaćuje i prigodna nagradu u iznosu od 4000 kuna, božićnica od 2000 kuna te uskrsnica od 1000 kuna. Lidl zaposlenicima omogućava i dodatne benefite poput dara za rođenje djeteta, dara za djecu za sv. Nikolu, dara za prvašiće te plaćene sistematske preglede.

U kompaniji postoji odjel Brige za zaposlenike čiji je glavni zadatak promicanje zdravlja zaposlenika te omogućavanje ravnoteže njihovog privatnog i poslovnog života.

Usavršavanja i edukacije također su dostupne svima, a Lidlovu ponudu edukacijskih programa čine uvodna školovanja, soft skills i stručne edukacije, stipendije, međunarodne razmjene i tečajevi stranih jezika.

S obzirom da kontinuirano ulažemo u naše zaposlenike, kroz osnaživanje financijskih paketa, razvojne aktivnosti te sustav napredovanja drago nam je što je to prepoznato i što smo i ove godine nositelji certifikata Poslodavac parter. Naši zaposlenici u ovoj su izazovnoj godini kroz svoju požrtvovnost te spremnost na promjene i prilagodbe još jednom pokazali da su naša pokretačka snaga stoga će se naša ulaganja u njih svakako nastaviti i dalje“, istaknula je Nikolina Vlašić, Voditeljica sektora ljudskih resursa.

Trenutno je 59 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org

25. travanj 2024 14:46