Hrvatska
StoryEditor

ZASADITE STABLO S HPB-OM: Uključite se u veliki ekološko-volonterski projekt Hrvatske poštanske banke i Hrvatskih šuma

23. Rujan 2021.
Zasadi s HPB-om

Hrvatska poštanska banka povodom obilježavanja svoje 30. obljetnice poslovanja pokrenula je veliku ekološko-volontersku akciju u suradnji s Hrvatskim šumama pod nazivom 'Zasadi s HPB-om'

Ovom društveno odgovornom inicijativom HPB želi podići svjesnost o važnosti šuma kao najjeftinijeg i najučinkovitijeg prirodnog sredstva za ublažavanje klimatskih promjena te zajedno sa svojim klijentima, zaposlenicima i svim građanima doprinijeti očuvanju naših šuma diljem Hrvatske.

Zajedno za naše šume

Projekt 'Zasadi s HPB-om' traje od kolovoza 2021. do siječnja 2022. godine. U prvoj fazi prikupljaju se  donacije za kupnju sadnica šumskih vrsta drveća: hrasta lužnjaka, primorskog i crnog bora te pinije, koje će u drugoj fazi saditi volonteri HPB-a u kontinentalnom i priobalnom dijelu gdje će se sanirati opožarena područja. Time Banka nastavlja promicati ideju zaštite okoliša i jačanja ekološke osviještenosti svojih zaposlenika koji su tijekom 2021. godine već pokazali zainteresiranost i želju za korporativnim volontiranjem u okviru bančinog programa „Volontiramo za Hrvatsku“.

Očuvajmo prirodu za buduće generacije

- HPB sa sve većom odgovornošću brine o okolišu i društvu slijedeći ciljeve održivog razvoja. Kao pojedinci možemo učiniti mnogo za očuvanje okoliša, a zajedništvom naši pomaci mogu biti mnogo veći. Prirodu moramo zaštiti i obnoviti za buduće generacije i našu djecu, i to je cilj ove akcije, da zajedno s klijentima i građanima naše zemlje pomognemo u obnovi šuma te stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj što je i misija HPB-a -  poručio je predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina. 

Ekološki održivo poslovanje jedna je od smjernica HPB-a koja svojim društveno odgovornim projektima sve predanije promovira značaj očuvanja okoliša u želji da i druge motivira kako bismo zajedno doprinosili održivom razvoju. 

Zašto su nam šume važne

Koliko su šume važne naglasio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

- Nas šumare raduje što ljudi postaju sve svjesniji važnosti šuma i drveća. Šume su naš najbolji saveznik u ublažavanju posljedica klimatskih promjena, a već i od pojedinačnih stabala korist je nemjerljiva – od proizvodnje kisika, vezivanja ugljika, filtriranja prašine i smoga u zraku, filtriranja vode u tlu, zaštiti od vjetra, ublažavanja temperaturnih otoka u gradovima, skoro da bismo mogli nabrajati beskonačno. Koristi od šume su višestruke, a odgovornim gospodarenjem moći ćemo ih sačuvati za buduće generacije - zaključio je Jakupčić.

Kako se uključiti u akciju

image
foto

Želite li pomoći pošumljavanju Hrvatske, svoje donacije u iznosu kojeg sami odaberete, možete uplatiti na poseban namjenski račun u HPB-u pod brojem: HR9823900011599900005.

Uplatu možete izvršiti putem mli inobilnog iternetskog bankarstva, gotovinskim i bezgotovinskim uplatama u poslovnoj mreži Banke i uredima HP-a ili jednostavnim skeniranjem 2D barkoda. Uplate se provode bez naplate bankarske naknade za fizičke osobe, osim uplata putem 2D barkoda izvršenih od građana koji nisu klijenti HPB-a.  

Više o projektu 'Zasadi s HPB-om' saznajte na www.hpb.hr

20. travanj 2024 08:24