06. travanj 2021.

Zašto je energetski sektor – sektor novih prilika?

U sijedu, 7. travnja 2021. godine, u 14 sati putem platforme Zoom održat će se promocijski webinar pod nazivom enasolAuto - investicijska prilika u energetskom sektoru Hrvatske.

Piše: FIMA Plus

FIMA nudi priliku da s 40.000 kuna postanete investitor u enasolAuto i da se na taj način uključite u razvoj i tranziciju energetskog sektora.

Zašto ulagati i kako?

Danas je gotovo svima jasno da su obnovljivi izvori energije, odnosno zelena energija i električna vozila poslovna niša s jako velikim potencijalom razvoja. Do nedavno je tek malom broju ljudi bilo omogućeno investirati i zarađivati u energetskom sektoru. Danas se s općom decentralizacijom cijelog sektora to iz korijena mijenja. FIMA, kao pokrovitelj ponude za dodatno prikupljanje kapitala u društvu enasolAuto, u tom procesu želi omogućiti svakom građaninu koji nastupa kao 'mali ulagač' da sudjeluje u stvaranju kompanije čija će vrijednost rasti s razvojem te implementacije električnih vozila u naš svakodnevni život. Energetski sektor je trenutno tamo gdje su telekomunikacije bile na početku 21. stoljeća. Tada su nastale mnoge .com kompanije s trenutno najvećim tržišnim vrijednostima.

---Električni automobili ubrzano dolaze na naše ceste. EU i razvijeni svijet su već odavno na tom putu promjene, a enasolAuto je hrvatski odgovor tom izazovu! U RH danas imamo nešto manje od 1.450 isključivo električnih vozila. Prognoze EU su da bi 2025. godine na hrvatskim cestama trebalo biti 40.000, a 2030. godine čak 200.000 električnih vozila. Uz to bi do kraja 2030. godine RH trebala imati minimalno 10.000 javnih punionica, a postotak brzih punionica bit će bitno veći nego što je to potreba u većini zemalja EU, i naravno sigurno pogađate - zbog turizma.

Kompanija enasolAuto dovršila je sve pripreme i spremni su za izlazak na tržište, a vrijeme je idealno za stvaranje poduzeća koje će se baviti izgradnjom infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Kako izgleda sam početak, kakvi su planovi razvoja enasolAuta i kakve su daljnje investicije u ovo interesantno poduzeće, samo su neke od teme o kojima će svoje stavove i informacije s Vama podijeliti:

  • PREDRAG ŠEATOVIĆ – direktor enasolAuto Startupa
  • MILAN HORVAT – FIMA, financijski savjetnik Enasola

Promocijski Webinar (Sales pitch) moderirat će:

  • doc. dr. sc. VEDRAN KIRINČIĆ – Tehnički fakultet, Sveučilište u Rijeci

Prijaviti se možete BESPLATNO putem linka za prijavu ovdje.

Tijekom webinara, putem chata, možete postavljati pitanja na koja će sudionici odgovarati, ali također iznijeti svoje stavove i mišljenja.