Hrvatska
StoryEditor

Završeni prvi slavonski Dani hrvatskog turizma

05. Listopad 2019.
Dani hrvatskog turizma

Manifestacija Dani hrvatskog turizma završena je u osiječkoj Tvrđi dodjelom nagrada najboljim turističkim djelatnicima, hotelu, plaži, restoranu, putničkoj agenciji, marini, destinaciji… Hrvatska gospodarska komora (HGK) dodijelila je nagradu godine Turistički cvijet; marini Olive Island Marina u Sutomišćici, restoranu Spinnaker u Poreču, kampu Aminess Maravea Camping Resort u Novigradu, putničkoj agenciji Katarina Line iz Opatije i hotelu Valamar Collection Girandella Resort u Rapcu.

Nagrada Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za održivi turizam pripala je Parku Prirode Papuk, plaža godine je Rajska plaža u Lopru, turistički događaj godine je Renesansni festival u Koprivnici, a destinacija godine je Rovinj. Nagrada HTZ-a Ljudi u turizmu također je dodijeljena u nekoliko kategorija. Posebno priznanje za izniman doprinos hrvatskom turizmu uručeno je Vinku Prizmiću, godišnja nagrada ‘Anton Štifanić’ za 2018. u kategoriji tvrtka, ustanova, udruga pripala je Turističkoj agenciji ID Riva Tours GmbH, a godišnju nagradu ‘Anton Štifanić’ u kategoriji pojedinac dobio je Ivan Sabljić, dok je hrvatsku turističku nagradu za životno djelo dobio Frane Skoblar.

Na dodjeli nagrada prisustvovali su predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović,  premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković, ministar turizma Gari Cappelli, predsjednik HGK Luka Burilović i direktor Glavnog ureda HTZ Kristjan Stančić.

Dani hrvatskog turizma, koje su organizirali Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, prvi put su održani u Slavoniji u pet županija, a na njima je sudjelovalo 1500 turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske od kojih su mnogi prvi put posjetili Slavoniju i Baranju.

18. travanj 2024 05:42