Hrvatska
StoryEditor

Zbog sumnje u korupciju uhićeno više osoba, većina povezana sa zagrebačkim Adventom

30. Lipanj 2021.
Cork, Irelandfoto Getty Images/wavebreak Media

Ured gradonačelnika Zagreba u srijedu je izvijestio kako su jutros službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te kako će se i dalje zalagati za transparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava, stoji u kratkom priopćenju.

Uskok i policija uhitili su u srijedu ujutro u novoj antikorupcijskoj akciji nekoliko osoba osumnjičenih za korupciju, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić koji je po pisanju Večernjeg lista uhićen zbog spornog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja.

Od ostalih uhićenika svi se povezuju sa zagrebačkim Adventom, a radi se o su Zdravku Krajini, Denisu Mohenskom, Andreji Šulentić, Jeleni Čeklić i Vladimiru Džaji.

Zdravko Krajina je vozač pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, baš kao i Vladimir Džaja dok je Mohenski bio poznat kao 'kralj zagrebačkog Adventa'.

Andrea Šulentić je također bila dio Bandićevog sustava i radila je kao pročelnica stručne službe gradonačelnika a Jelena Čeklić bila je Bandićeva službenica u gradskom Uredu za prostorno uređenje.

19. travanj 2024 18:04