Hrvatska
StoryEditor

Zdravstveni turizam treba postati prioritet i ulog u budućnost Hrvatske  

07. Listopad 2019.
Investicijski forum

Treći Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije, koji se održava od 21. do 22. listopada 2019. u Zagrebu, u hotelu Westin, i ove godine predstavit će isplative i razvojne mogućnosti potencijalnim investitorima i developerima, kao i prijedloge lokalnih poduzetnika renomiranim globalnim stručnjacima te će na taj način potaknuti veća ulaganja u zdravstvo, sport i turizam Hrvatske a i cijele regije.

Zdravstveni turizam je prepoznat kao mogući pokretač i najbrže rastući dio turističke industrije koji značajno utječe na ukupno gospodarstvo jer su korisnici usluga zdravstvenog turizma po svim pokazateljima najveći turistički potrošači. Oni su ti koji ostaju prosječno dvostruko duže u destinaciji ali su i konzumenti cjelokupne ponude destinacije. Osim toga, putuju redovito i sa pratnjom. Stoga je upravo 3. Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma prilika da Adriatic regija (kroz projekte i networking koji se nude) razvije pravce kojima omogućava kvalitetan, ugodan i sa aspekta nove potrebne  zdravstvene infrastrukture, siguran boravak.

To je posebno značajno za turizam 'silver generacije' (umirovljenike) koji su najveći korisnici paketa usluga u predsezoni i posezoni. Projekti i razvoj novih turističkih ponuda i infrastrukturnih kapaciteta, poglavito zdravstveno-turističkih sadržaja pravi je put za postizanje tog cilja, a slobodno možemo konstatirati da je budućnost turizma sve više u različitim zdravstvenim uslugama, stoji u priopćenju.

Tijekom održavanja prethodnog 2. Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije predstavljeni su potencijali Hrvatske kao cjelogodišne destinacije zdravstvenog turizma te su bili prisutni turoperatori (domaći i inozemni) zainteresirani za tu ponudu.

Rezultati prethodnih Foruma jasno su pokazali kako je važno pokrenuti nove projekte, te istovremeno razgovarati o investicijskim mogućnostima.

Na Forumu će ponovo biti predstavljen i konkretan program za financiranje investicijskih projekata na području cijele regije, Adriatic Health Tourism Platform. Platformu je Medicinska grupa d.o.o. osmislila i poslala u sklopu javnog savjetovanja kohezijskih politika pri EU komisiji u ožujku 2018. godine. Namjera Platforme je uvrstiti područje zdravstvenog turizma u zaseban program, kako bi bio uzet u obzir tijekom formiranja novog proračunskog razdoblja EU od 2021.-27. godine.

17. travanj 2024 08:18