Hrvatska
StoryEditor

Zlatna nagrada za MIRET eko biorazgradive tenisice

02. Veljača 2021.
Braća Domagoj i Hrvoje Boljar, osnivači Mireta, proizvođača biorazgradivih tenisica
MIRET eko tenisice dobile Zlatnu nagradu u kategoriji Održive mode na 14. međunarodnoj dodjeli IDA nagrada - The International Design Awards 2020

Suosnivač i glavni dizajner hrvatskog eko brenda MIRET, Hrvoje Boljar, osvojio je zlato u kategoriji održive mode - Recycle / Sustainable fashion, na 14. međunarodnoj dodjeli IDA International Design Awards - međunarodnih nagrada za dizajn, za kolekciju “MIRET ecological sneakers - made with 97% natural materials”.

- Ova nagrada prekrasno je priznanje za godine koje je Hrvoje proveo u istraživanju, ispitivanju i razvoju prirodnih materijala kako bismo stvorili istinski ekološku tenisicu. Posebno nas veseli da smo priznanje dobili za naš rad u 2020. godini u kojoj je održiva moda prepoznata kao globalni pokret. Osvajanje zlatne nagrade baš u toj kategoriji daje nam veliko ohrabrenje da nastavimo dalje našim putem i budemo predvodnici pokreta održivosti -  izjavio je Domagoj Boljar, suosnivač tvrtke MIRET.

MIRET je inovativni ekološki brend i tvrtka za razvoj zelenih tehnologija s fokusom na održive materijale koji imaju niski utjecaj na okoliš, a pokrenuli su ga braća Hrvoje i Domagoj Boljar.

Početkom 2020.godine MIRET je na platformi za grupno financiranje Kickstarter uspješno lansirao svoju drugu generaciju eko tenisica izrađenih od 97% prirodnih materijala. 

16. travanj 2024 05:59