21. studeni 2019.

Dajana Mrčela nova je predsjednica uprave Saponije

Dajana Mrčela   

U tradiciji dugoj 125 godina, Saponia d.d., kao vodeći proizvođač deterdženata u Hrvatskoj, kontinuirano se potvrđivala kao tvrtka koja poslovnu strategiju usklađuje s trendovima na tržištu. Protekle godine, posebno od 2017. godine, poslovanje Saponije bilo je pod utjecajem situacije s Agrokorom, što je usporilo dinamiku investicija te je uz daljnje intenziviranje aktivnosti konkurencije utjecalo na postignute tržišne pozicije i na financijski rezultat ove tvrtke. I dalje  izvoz  sudjeluje u ukupnim prihodima sa skoro 50 posto, međutim, cilj je daljnji rast kompanije na hrvatskom tržištu, kroz značajnu investicijsku aktivnost, razvoj novih proizvoda te jačanje konkurentnosti. Postizanju ovih ciljeva doprinijet će i nova uprava. Dr.sc. Dajana Mrčela imenovana je odlukom Nadzornog odbora za novog predsjednika Uprave Saponije, na čijem čelu je zadnjih 19 godina bio Damir Skender.

- Vjerujem da ću, unatoč svim izazovima, zajedno s cjelokupnim timom Saponije, ostvariti  postavljene poslovne ciljeve, a najbitnije je osigurati Saponiji prosperitet i uspješnost u poslovanju - izjavila je nova predsjednica Uprave Saponije.

Član Uprave Saponije i dalje ostaje Mirko Grbešić, vlasnik Mepas grupe u čijem je sastavu i Saponia.

Dajana Mrčela je do sada bila članica Uprave, odgovorna za komercijalne poslove i razvojni institut. Svoju profesionalnu karijeru od početka gradi u Saponiji gdje je od pozicije pripravnice, preko direktorice marketinga i izvoza došla do vodeće funkcije u tvrtki. I cjelokupno školovanje Dajane Mrčela se odvijalo u Osijeku, gdje je 2018. godine i doktorirala na Ekonomskom fakultetu.