Kompanije
StoryEditor

EKO PAPIR Lanjski požar ubrzao ulaganja i promjenu vlasnika

12. Siječanj 2020.
Darko Matošić
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Generali Growth Equity Fund preuzeo je ovih dana 75 posto vlasničkog udjela u Eko papiru od osnivača Darka Matošića koji je u kolovozu 25 posto vlasništva ustupio djeci – direktoru Krešimiru Matošiću i Ireni Matošić Bijelić. Krešimiru Matošiću na direktorskoj poziciji pridružio se predstavnik Fonda Simon Mastnak.

Proizvođač papirnatih vrećica i omotnih papira iz Gole prošle je godine imao još dva ključna momenta. Početkom travnja požar je uništio 60 posto imovine, a nakon samo sedam mjeseci otvoren je novi pogon s najmodernijim strojevima u koji je uloženo 23 milijuna kuna. Požar je bio okidač za brže ulaganje, koje je ionako bilo nužno. Vatra je buknula kad je preuzimanje već bilo u tijeku i samo je koincidencija da je preuzimatelj Generali − Eko papir bio je osiguran u Triglavu.

Sad je, paralelno s preuzimanjem pri kojem je posredovala tvrtka Grubišić i partneri, trebalo ponovno pokrenuti proizvodnju. Eko papir u tome je uspio: 130 radnika nije ostalo bez posla i na kraju godine ostvario je i veće prihode nego 2018.

Tako je realizirana predaja vlasništva obiteljske tvrtke drugoj generaciji, kojoj je ostalo 25 posto vlasništva, a Fond je ostao svojevrstan jamac očuvanja i porasta vrijednosti. 

18. travanj 2024 15:25