Kompanije
StoryEditor

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na MTE 2020 u Maleziji 

26. Veljača 2020.
Zlatna medalja za tvrtku Citus
Na upravo završenoj međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija MTE 2020 (Kuala Lumpur, Malezija) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije

MTE 2020 je okupio 600 inovatora iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, s naglaskom na izvrsnu poslovnu posjetu koja je rezultirala velikim brojem ostvarenih kontakata u svrhu komercijalizacije hrvatskih inovativnih proizvoda na malezijskom i ostalim tržištima država ASEAN-a.

- Bolji početak 2020. godine nismo mogli ni zamisliti. Osvajanje zlatne medalje u Maleziji fantastična je nagrada ne samo za ovo rješenje, nego i za naš dosadašnji rad. Tržište Malezije je izuzetno zahtjevno u svim aspektima i konkurencija, koja iz godine u godinu raste,  je i ove godine bila izuzetno jaka. Kada se sve to uzme u obzir izuzetno sam ponosan na osvojenu zlatnu medalju. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda u nizu našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji. Ova nagrada rezultat je rada cijelog CITUS tima i izuzetno sam ponosan na njega - izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke CITUS.

Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije omogućava inovativnu interakciju, na relaciji čovjek - računalo, kroz personalizaciju komunikacije koja je, u isto vrijeme, i individualna i anonimna. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, u realnom vremenu, ovo rješenje detektira i prepozna dobnu skupinu, spol, dimenzije i proporcije ljudskog tijela, te druga obilježja osobe. Ti podaci čine tzv. biometrijski otisak osobe i vežu se za jedinstveni, ali anonimni, identitet koji se bilježi u računalni sustav, zajedno s drugim podacima koji čine profil osobe. Anonimizacija identiteta se postiže asimetričnom enkripcijom biometrijskog otiska, s time da se ne pamte nikakvi dodatni osobni podaci osobe, a integritet se osigurava primjenom Blockchain tehnologije. Korištenjem anonimnog, ali individualiziranog identiteta, osoba „otključava“ pristup raznim sadržajima kojima se pristupa isključivo kroz autentifikaciju. Svi prikupljeni podaci su sukladni GDPR-u. Ovo rješenje omogućava anonimizaciju identiteta korisnika za potrebe segmentacije tržišta i implementacije programa vjernosti. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim industrijama: zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja itd.. To su samo neka od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

CITUS-ov tim, u proteklih 20 godina, diljem svijeta osvojio je više od 70 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke CITUS, Microsoft Silver Certified Partner, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je pet patenta s područja ICT-a, te je dobio veliki broj zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (SAD, Kanada, Velika Britanija, Koreja, Rusija, Tajvan, Hrvatska, Malezija, Rumunjska, Poljska) za svoje inovacije. Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi, te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Office365 i PowerBI. Tomislav ima više od 20 godina iskustva u struci, 15 godina za redom nositelj je počasnih titula Microsoft Most Valuable Professional. Nositelj je titule Microsoft Regional Director, a istu je imao i 10 godina za redom (2003-2013). Redovni je predavač na međunarodnim stručnim tehnološkom konferencijama i znanstvenim konferencijama, kao i predavač na Visokom učilištu Algebra. Jedan je od osnivača Microsoft Community-a u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji, Gruziji i Moldaviji. Bio je direktor prvog Microsoft inovacijskog centra u Europi, dugogodišnji član upravnog odbora INETA Europe - International .NET Association tijekom njenog postojanja. Dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore i član izvršnog odbora HUP-ICT, te predstavnik istih u Tematskom inovacijskim vijeću za sigurnost i član radne grupe za umjetnu inteligenciju i virtualnu/proširenu stvarnost. 

25. travanj 2024 16:06