Kompanije
StoryEditor

Kraš-ESOP odbio MI Braće Pivac, odluka radnika jednoglasna

30. Rujan 2019.
Zrinka Vrhovskifoto Dražen Lapić

Prema informacijama sa Zagrebačke burze, Skupština tvrtke Kraš-ESOP glasala je protiv Prijedloga odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o Vrgorac.

- Članovi društva su na današnjoj Skupštini jednoglasno odlučili da Kraš-ESOP neće sklopiti Sporazum o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom braća Pivac. Osnovni razlog za takvu odluku je nemogućnost Kraš-ESOP-a da, u slučaju zajedničkog djelovanja s Pivcem, osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u postupku preuzimanja Kraša, rekla je Zrinka Vrhovski, savjetnica pravnih poslova u Krašu.

- Članovi društva tijekom rasprave na Skupštini još su jednom istaknuli kako je osnovni cilj postojanja Kraš-ESOP-a očuvanje učešća radnika Kraša kao dioničara u vlasničkoj strukutri Kraša. Time se naravno štite i čuvaju radna mjesta, ali i materijalna i ostala prava radnika u kompaniji, zaključila je Vrhovski.

Osim toga u Krašu ističu da se time potiče i održava socijalni dijalog unutar kompanije, kao i motivacija radnika KRAŠ d.d., kao članova Kraš-ESOP-a, za postizanje boljeg radnog učinka te daljnjeg razoja kompanije.

22. travanj 2024 15:56