25. veljača 2020.

MEDILAB ONE ured za život u pravoj mjeri

Brigada Medilabone    foto Jure Živković.

Uspješnost projekta odražava se u brojnim parametrima, pri čemu je jedan od ključnih dobra suradnja između arhitekta, investitora i izvođača, što u konačnici pomaže stvoriti osjećaj koji korisnici prostora imaju obitavajući u njemu. Ured tvrtke MEDILAB ONE primjer je ispunjenih potreba i očekivanja svih uključenih strana.

Zaposlenici kompanije željeli su ugodan radni prostor koji će odražavati karakter tvrtke, njihovu profesionalnost, ali i brigu za pacijente, a studio Brigada pobrinuo se stvoriti prostor koji omogućava doživljaj prostora kroz sva osjetila.

Funkcionalna organizacija prostora proizašla je iz zadanih parametara broja zaposlenika te načina korištenja ureda od strane svih njegovih korisnika - zaposlenika te vanjskih suradnika i pacijenata koji dolaze na edukaciju. Prostorna organizacija omogućava efikasno korištenje ureda, pri čemu svaka grupa korisnika ima jednaku mogućnost osjetiti cjelinu i karakter tvrtke, iako će možda boraviti samo u jednom njegovom dijelu, kao npr. sobi za sastanke ili prostoru maloprodaje.

Zaposlenici ureda ulaze dublje u prostor gdje imaju mogućnost fiksnih ili alternativnih pozicija za rad, dok srce ureda čini prostor kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i knjižnice gdje se zaposlenici po potrebi mogu isključiti iz radne atmosfere i napuniti baterije. 

„Svi korišteni materijali određeni su prema tehničkim, estetskim i funkcionalnim prednostima, a velika pažnja posvećena je doživljaju prostora kroz sva osjetila. Raznim tipovima rasvjete omogućava se dinamika i stvaranje različitih ambijenata, a postavljanjem određenih elemenata namještaja igra svjetla i sjene koja se dobiva ulaskom prirodne svjetlosti u prostor.  Teksture materijala na svim plohama – podovima, zidovima i namještaju potiču taktilnost prostora“, istaknula je Jelena Babić, arhitektica iz studija Brigada.

MEDILAB ONE je tvrtka orijentirana na inovativna rješenja u liječenju kroničnih bolesti. Ekskluzivni je zastupnik najsuvremenije opreme svjetski poznatih proizvođača. Kao lider na tržištu u području dijabetesa, uspješno povezuje vrhunsku tehnologiju i suvremeni pristup kroničnim bolestima, struku koja okuplja  dijabetologe, endokrinologe, liječnike obiteljske medicine, ljekarnike te krajnje korisnike.

Direktorica tvrtke Martiana Džepina, istaknula je kako i ured tvrtke savršeno oslikava njihovu viziju i slogan - Život u pravoj mjeri te naglasila: “Pravu mjeru je najteže pronaći u životu. Svjesni smo toga i spremni smo uložiti napor da ju nađemo za naše korisnike, prije svega oboljele od šećerne bolesti. Dizajnerski tim Brigade osluškivao nas je, pratio način na koji doživljavamo naš posao. Tako je nastao prostor koji je oduševio sve”.