09. rujan 2019.

Mesna industrija braće Pivac želi preuzeti Kraš

Zagrebačka burza obustavila je u ponedjeljak trgovanje dionicama Kraša, a kao razlog obustave navodi se nastanak obveze na objavu ponude za preuzimanje. Naime, tvrtka Mesna industrija braće Pivac želi postići dogovor o zajedničkom djelovanju s tvrtkom Kraš-ESOP, drugim najvećim dioničarem Kraša. Propadnu li pregovori, braća Pivac i dalje namjeravaju objaviti ponudu za preuzimanje dionica Kraša.

Mesna industrija braće Pivac obavijestila je Zagrebačku burzu da namjerava objaviti ponudu za preuzimanje dionica Kraša te da su između njih i trgovačkog društva Kraš-ESOP započeli pregovori. Odluka o ponudi očekuje se u roku od 15 dana.

Braća Pivac sada su u posjedu 460.522 dionica Kraša, odnosno 30,73 posto. S druge strane, Kraš-ESOP raspolaže s vlasničkim udjelom od 18,45 posto Kraša. Kada bi ishod pregovora bio pozitivan, MI braće Pivac raspolagala bi sa 49,18 posto, odnosno s 51,78 posto dionica s pravom glasa i u tome bi slučaju u potprunosti preuzeli kontrolu nad Krašom.

-Ususret završetku iznimno značajnog, opsežnog i uspješnog investicijskog ciklusa u Mesnoj industriji Braća Pivac, PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Vajda Čakovec, poduzećima u sastavu Grupe Pivac, stekli su se uvjeti za nastavak ulaganja u domaću prehrambenu proizvodnju i Kraš kao

najveću konditorsku industriju na ovom području. Kraš smo oduvijek smatrali jednom od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj, a diverzifikaciju poslovanja ključnom za poslovni uspjeh čitave Grupe Pivac – poručili su iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Sukladno tomu, poručuju, nakon višegodišnjeg stjecanja Kraševih dionica na slobodnom tržištu i sudjelovanja u njegovoj dokapitalizaciji nastavljaju iskazivati svoj interes za daljnjim razvojem tog poduzeća kao uspješne kompanije.

-Velika nam je želja u tomu zajednički djelovati s radnicima dioničarima i na taj način dodatno unaprijediti već iznimno uspješan model radničkog dioničarstva u Krašu. Naši su daljnji planovi usmjereni na optimizaciju i podizanje kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa u Krašu te dodatno jačanje tog poduzeća na domaćem, regionalnom, ali i svjetskom tržištu – poručuju iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Cijelu obavijest pročitajte na stranici Zagrebačke burze.