Korona i biznis
21. rujan 2019.

MZOE: Kampanja za ozon na Viberu

Tomislav Ćorić   

Ovogodišnji Međunarodni dan zaštite ozonskoga sloja, 16. rujna, obilježen je pod sloganom ‘32 godine obnove‘ kojim se želi istaknuti veliki uspjeh postignut u zaštiti ozonskog sloja.

U povodu toga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) u partnerstvu s Rakuten Viberom, jednom od najvećih svjetskih platformi za razmjenu poruka, osmislilo je osamnaest besplatnih ekskluzivnih naljepnica koje prikazuju superjunake Ozonka i Ozončicu. Cilj je kampanje djeci i mladima na zabavan način približiti temu zaštite ozonskoga sloja, koji je zbog fizikalno-kemijskih procesa važan jer znatno smanjuje količinu štetnog ultraljubičastog zračenja koje prodire do površine Zemlje i tako štiti sve na planetu.

Hrvatska s ostalim potpisnicama Montrealskoga protokola aktivno sudjeluje u osvješćivanju javnosti o važnosti ozonskog sloja za život na Zemlji i ukidanja potrošnje tvari koje ga oštećuju. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je zadovoljstvo suradnjom i naglasio da je njegovo ministarstvo prva državna ustanova u Hrvatskoj koja tako surađuje s Viberom te pozvao građane da preuzimanjem ekoloških naljepnica podupru kampanju.