Kompanije
StoryEditor

Nastavljaju se pozitivni trendovi poslovanja u AD Plastiku

30. Listopad 2019.
Marinko Došenfoto Dražen Lapić

Prema upravo objavljenom međuizvještaju poslovodstva AD Plastik Grupe za prvih devet mjeseci 2019. godine, poslovni prihodi porasli su za 16,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 1.095,32 milijuna kuna.

-Poslovni rezultati za prvih devet mjeseci pokazuju pozitivne trendove našeg poslovanja, unatoč nešto nepovoljnijim utjecajima na tržištu. Od početka godine usmjereni smo na industrijalizaciju i realizaciju ugovorenih projekata. Osim početka serijske proizvodnje redizajniranog Twinga i novog Clia 5 koje su započele u drugom tromjesečju, do kraja godine započet će i serijska proizvodnja vrlo zahtjevnog projekta Forda, s kojim prvi puta surađujemo na programu bojenja, te redizajniranog Smarta - rekao je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 133,54 milijuna kuna na razini Grupe, što je rast od 3,57 posto, a ostvarena je EBITDA marža od 12,19 posto. Rast prihoda, EBITDA-e i po-voljniji neto financijski rezultat utjecali su i na rast neto dobiti Grupe od 6,28 posto koja u izvještajnom razdoblju iznosi 63,86 milijuna kuna.

- U posljednjih smo nekoliko mjeseci ugovorili značajne poslove razvoja i proizvodnje komponenti u Rusiji, koji se najvećim dijelom odnose na nove modele alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ, jednog od naših ključnih kupaca na tom tržištu. Ovi će projekti značajno popuniti kapacitete naših ruskih tvornica što će omogućiti daljnji rast i razvoj grupacije na tom tržištu. U automobilskoj industriji imamo zasluženu poziciju kvalitetnog i pouzdanog partnera, a pronašli smo i poslovnu nišu u kojoj ostvaru-jemo rezultate iznad prosjeka same industrije  - izjavio je Marinko Došen.

AD PLASTIK GRUPA

Poslovni prihodi u iznosu od 1.095,3 milijuna kuna
+16,6% u odnosu na prvih devet mjeseci 2018. godine
Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 133,5 milijuna kuna
+3,6% u odnosu na prvih devet mjeseci 2018. godine
Neto dobit od 63,9 milijuna kuna
+6,3% u odnosu na prvih devet mjeseci 2018. godine

16. travanj 2024 11:32