Kompanije
StoryEditor

Savjet HNB-a: Erste banka dobila dva nova člana Uprave

17. Prosinac 2019.
Kresimir Barić

Savjet Hrvatske narodne banke suglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Erste&Steiermärkische banke da nov mandat predsjednika uprave dobije Christoph Schöfböck, a da članovi uprave te banke postanu Krešimir Barić i Hannes Frotzbacher. Istodobno, članica uprave Slađana Jagar, nadležna za područje računovodstva i kontrolinga, upravljanja aktivom i pasivom te unutarnje revizije, odlučila je s 1.1.2020. povući se sa svoje dosadašnje funkcije. Ta je informacija o njenom odlasku objavljena početkom rujna kada je i objavljeno da će ju zamijeniti Barić.

Mjesec dana nakon te objave, NO Erstea donio je odluku da će Hannes Frotzbacher upostati član Uprave Erste banke.  Rezultat je to odluke o razdvajanju CEO (Chief Executive Officer) i CRO funkcija u Erste banci. Očekuje se da će novu dužnost preuzeti u veljači 2020. godine. 

Hannes Frotzbacher se Erste Group Bank AG pridružio 2010. godine, nakon 14-godišnjeg poslovnog iskustva kojeg je stekao radom u Creditanstalt AG te UniCredit Bank Austria AG. U razdoblju od 2010. do 2012. godine bio je odgovoran za upravljanje rizicima u segmentu korporativnog bankarstva grupe, dok je posljednjih sedam godina obavljao funkciju tzv. CCO-a (Chief Credit Officer), odnosno direktora kreditnih rizika. Od 2013. godine do sada obavljao je i funkciju člana Nadzornog odbora Erste banke u Hrvatskoj. Po struci je magistar pravnih znanosti, a poslovno se usavršavao u područjima financija, bankarstva te razvoja upravljačkih vještina.

Inače, Slađana Jagar svoju je karijeru započela 1990. godine u Trgovačkoj banci te je u gotovo 30-godišnjem razdoblju, u svojstvu direktorice i članice uprave, obnašala mnogobrojne važne funkcije unutar Trgovačke, Riječke i Erste banke, i to u područjima računovodstva i kontrolinga, upravljanja aktivom i pasivom, unutarnje revizije, platnog prometa te IT-a. U navedenom je razdoblju dala veliki doprinos uspješnom poslovanju, rastu i strateškom pozicioniranju Erste banke kao jedne od vodećih i najuspješnijih banaka na hrvatskom tržištu.

Krešimir Barić u Erste banci radi od prosinca 2006. godine, a na mjesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovoditeljskim pozicijama u području računovodstva i kontrolinga. Godinu dana proveo je u Erste grupi u Beču, na funkciji voditelja upravljanja profitabilnosti (performance management) i kapitalom, gdje je stekao dodatno međunarodno iskustvo. Osim toga, sudjelovao je u rotacijskim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje. Po struci je diplomirani ekonomist i aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom. 

22. travanj 2024 04:20