Kompanije
StoryEditor

Šket: Skladišta Algoritma su puna knjiga, bit će ih teško prodati

21. Studeni 2019.

Stečaj Algoritma bit će pravi izazov, smatra imenovani stečajni upravitelj Darko Šket s obzirom da je toj tvrtki najprije propala mreža knjižara Algoritam MK. Iako je tek stupio na dužnost i zatražio dokumentaciju od Uprave Algoritma, Šket kaže da već sad može reći kako u skladištu ima znatna količina knjiga, no još uvijek ne može reći koja joj je vrijednost.

- Te su knjige značajna stečajna masa, no u ovom trenutku ne mogu reći koja je njihova vrijednost. Poseban će biti izazov prodati ih s obzirom na moguća ograničenja i tu najprije mislim na činjenicu da je riječ o tzv. long sale knjigama, odnosno onima koje se prodaju na duži rok poput beletristike, ili stare školske knjige koje možda više nisu u školskom programu – kaže Šket.

Osim toga, propašću maloprodajne mreže Algoritam MK (iz koje su se kao suvlasnici još ranije povukli Profil i Mozaik knjiga) koja je imala 31 knjižaru, pitanje je na koji će se način organizirati prodaja, odnosno koliko će surađivati drugi maloprodajni lanci.

Inače, nad Algoritmom je otvoren predstečajni postupak u ožujku 2016., no nisu se uspjeli izvući, a kako je rekao njegov bivši prokurist Neven Antičević za Poslovni dnevnik, on ne vjeruje u spašavanje Algoritma kroz stečajni postupak.

19. travanj 2024 21:51