Kompanije
StoryEditor

Tvrtka Greyp Bikes sklopila nova partnerstva  

29. Listopad 2019.
Piše: FIMA Plus

Osnovana 2013. odvajanjem od tvrtke Rimac Automobili i usmjerena na proizvodnju električnih bicikla, zagrebačka tvrtka Greyp Bikes je visokotehnološka kompanija za razvoj mobilnih rješenja.

Startup je 24. listopada najavio dva nova partnerstva kako bi unaprijedio svoj rad na automatiziranom plaćanju cestarina i najamnina, kao i naplate punjenja vozila na struju. Riječ je o slock.it, IoT (Internet of Things) tvrtki koja povezuje fizičke uređaje na blockchain, i Energy Web Foundation (EWF), neprofitnoj organizaciji koja primjenjuje blockchain u energetskom sektoru.

Greyp će se u početku s partnerima fokusirati na posebne slučajeve transakcija od stroja do stroja (machine-to-machine - M2M), a koje vozilima omogućuju plaćanje cestarine i naplatu najmova, uključujući i plaćanja u kriptovalutama.

Greyp Bikes poduzeće istaknulo se kao proizvođač pametnih e-bicikala, osvojivši i brojne nagrade u industriji, a nedavno i nagradu Eurobike za kvalitetu i inovaciju.

Čelni ljudi o viziji budućnosti

- Zamišljamo mrežu gdje svako vozilo ima digitalni 'novčanik' koji autonomnim strojevima omogućava primanje i stvaranje plaćanja, kako ljudima tako i drugim strojevima. Ovo je veliki korak naprijed prema ostvarenju naše vizije za održivu, povezanu budućnost. Uzbuđeni smo što radimo sa slock.it i Energy Web Foundation kako bismo to postigli, izjavio je Greypov COO Krešimir Hlede.

Greypova platforma uključuje blockchain tehnologiju koja uređajima na mreži omogućuje sigurno prijavljivanje i provjeru informacija te transakcije bez ljudskog ili CPU posrednika.

- Naša misija okrenuta je rješenjima koja se temelje na blockchainu, a usmjerena je na ubrzavanje elektroenergetske budućnosti s niskim udjelom ugljika. Ponosni smo što surađujemo s Greypom kako bismo ga učinili jednim korakom bližim stvarnosti, rekao je izvršni direktor EWF-a, Jesse Morris.

Tvrtka Greyp trenutno provodi prodaju tokeniziranih dionica (equity token offering – ETO), a među dosadašnjim ulagačima su Porsche Engineering Group i Camel Group.

O uspjehu i zadovoljstvu zaposlenika govore i podaci da je Greyp Bikes proglašen drugim najboljim poslodavcem u kategoriji malih poduzeća u Hrvatskoj na temelju zadovoljstva zaposlenika.

18. travanj 2024 19:34