Kompanije
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u AD Brodovima, Heinekenu, preuzimanje Centricea Zagreb i Vedrane…

02. Listopad 2019.
AD Brodovi najpoznatiji su po svojoj jedrilici Salonafoto Salonayachts.com

Marin Donadini ušao je u Upravu AD BRODOVA iz Solina, a dosadašnja jedina članica Uprave Esada Karović sad je predsjednica Uprave tvrtke koja je najpoznatija po proizvodnji jedrilica Salona, posljednjih godina iskazuje gubitke, a prihodi su joj od 2014. do 2018. pali s 38,7 milijuna kuna na 13,5 milijuna. Usprkos tim rezultatima, tvrtka u većinskom vlasništvu PREVENTA bosanskohercegovačkog poduzetnika Nijaza Hastora povećala je temeljni kapital sa 79 milijuna kuna na skoro 181 milijun. Iz tvrtke je proljetos objavljeno da se okreću proizvodnji jedrilica na električni pogon.

Alberto Terzi imenovan je direktorom Sektora lanaca opskrbe HEINEKENA Hrvatska. Na ovoj poziciji zamijenit će Valentinu Belavić koja je promaknuta u globalnu menadžericu za proizvodnju piva i cidera kompanije HEINEKEN. Formalno, Terziju je dosijeljena prokura umjesto Belavić. 

Tvrtku CENTRICE ZAGREB (nekadašnje HYPO ALPE-ADRIA-NEKRETNINE) od švedskog LSREF4 SWEDEN OREL AB-a vlasnički je preuzeo slovenski MAGNUS KAPITAL. Novi vlasnik postavio je i novog direktora – Mihu Ažmana, umjesto dosadašnjeg direktorskog dvojca Michaela Meidlingera i Tillmanna BöttcheraKrešimir Korman ušao je u NO TPK OROMETALA iz Oroslavja umjesto Nikole Cukovečkog. Tvrtka prvenstveno specijalizirana za parna kotlovska postrojenja zapošljava oko 115 ljudi, i stabilno posluje. Lani je ostvarila 48 milijuna kuna prihoda i 3,8 milijuna dobiti.

Vlasnik PRONINGA DHI Božidar Deduš povukao se s direktorske pozicije u tvrtki koju nastavljaju voditi direktorice Ksenija Ferenc Deduš i Vesna Rogulja, a specijalizirana je za projektiranje i konzalting u području urbane hidrotehnike, hidrotehnike riječnih slivova i ekoinženjerstva.

Vlasnik tvrtke HM-PATRIA Zvonko Pezo prokuru je zamijenio direktorskom foteljom, u koju je sjeo nakon što je Marko Pezo 19 godina bio na čelu te građevinske tvrtke sa stotinjak zaposlenih i lanjskim prihodom od 50 milijuna kuna.

Regine Gisela Maria Meyer zu Starten nije više prokuristica u PEEK&CLOPPENBURGU, koji ima još četiri prokurista.

Melanija Prekupec nije više prokuristica u NTH MOBILEU iz Varaždina.

Mijo Kozarić izašao je iz vlasničke strukture HIDROTEHNIKE iz Savske Vesi (Čakovec), koja sad ima 43 suvlasnika.

17. travanj 2024 12:12