13. veljača 2020.

‘Tako lako‘ - Uz novo ime PEVEX ima i novi slogan 

Konferencija za medije, promjena logotipa tvrtke Pevec u Pevex    foto Ratko Mavar

Kao što se i špekuliralo, Pevec je promijenio ime. Taj prvi hrvatski trgovački lanac zvat će se PEVEX. 

- Novo ime brenda označava i novi početak, kazao je predsjednik uprave Jurica Lovrinčević na početku predstavljanja novog imena koje prati i novi slogan 'Tako lako', preuzet iz istoimene pjesme grupe Cacadou Look uz čije je taktove i započela konferencija za novinare.

Kao glavne razloge za promjenu imena Lovrinčević je naveo odmicanje od obiteljskog prezimena i činjenicu da se bivši vlasnici i dalje redovno pojavljuju u medijima. Uz to, novo ime pruža im priliku i 'za pomlađivanje njihovih kupaca kroz simboliku slova x', a smatraju i kako je poslije poslovne, komunikacijska transformacija bila logičan korak.

Lovrinčević je ukratko predstavio i dosadašnje rezultate aktualne uprave tvrtke, kao i planove za naredno razdoblje. Tako je tijekom njihovog 'mandata' broj zaposlenih porastao s 1.100 na 2.000 ljudi, dok su prihodi narasli s milijardu i 100 milijuna kuna na otprilike dvije milijarde i 100 milijuna.

Što se planova tiče, do kraja godine planiraju preuređenje svih Pevexovih centara, dovršetak centra u Puli u koji se samo lani uloženo 30 milijuna kuna i otvorenje trgovačkog centra u Vinkovcima koji će prvi biti izgrađen po novom standardu.

Također, pripremaju i redizajn svog kluba vjernosti, a najavljuju i razvoj manjeg formata dućana.

- Za razvoj velikih formata više nema puno prostora, a ova uprava, barem zasad, ne želi širiti svoje poslovanje izvan Hrvatske, kazao je Lovrinčević.

Ako vas zanima kako zvuči pjesma po kojoj je nazvan novi slogan Pevexa, poslušajte!