Svijet
StoryEditor

Agencija za nekretnine omogućila plaćanja u bitcoinu

18. Lipanj 2020.
Agencija za nekretnine omogućila kupovinu bitcoinom

Piše: FIMA Plus

Turska agencija za nekretnine Antalya Homes objavila je da njihovi klijenti nekretnine mogu platiti bitcoinom (BTC).

Prema izjavi od 15. lipnja, Antalya Homes tvrdi da je zabilježila najskuplju prodaju nekretnina u Turskoj otkad je omogućila plaćanja u bitcoinu.

Iz agencije su rekli da je očito koronavirus prisilio industriju nekretnina na inovacije. Stoga je Antalya Homes modernizirala svoje poslovanje i olakšala svojim klijentima tako da je omogućila virtualno razgledavanje nekretnina te dodala podršku za bitcoin na svojoj web-stranici. Predsjednik agencije objasnio je cijeli proces najskuplje kupnje vile bitcoinom:

- Prilikom prodaje vile, snimili smo posjed dronom i napravili virtualno razgledavanje nekretnine s kupcem. Zatim smo kupca i prodavatelja povezali, te su održali online sastanak na kojem su dovršili pregovore. Nakon toga Antalya Homes omogućila je plaćanje bitcoinom. Ova prodaja, vrijedna [1,25 milijuna dolara], ujedno je i najskuplja prodaja imovine u bitcoinu u Turskoj.

Web-stranica Antalya Homes sadrži odjeljak "Plati bitcoinom", no uz napomenu da agencija također omogućuje plaćanja i drugim kriptovalutama poput: XRP-a, bitcoin casha (BCH), litecoina (LTC), bitcoin golda (BTG), tethera (USDT), stellara (XLM) ) i ethera (ETH).

Korištenje kriptovaluta na tržištu nekretnina sve češće

Budući da su naknade za plaćanja velikih iznosa visoke, plaćanja u kriptovalutama čine se kao dobar odabir. Tako je zabilježeno još nekoliko slučajeva kupnja i prodaja nekretnina u bitcoinu. Investitor u nekretnine Ben Shoaul prodao je stan na Manhattanu i to na Upper East Sideu za 15,3 milijuna dolara, ali u Bitcoin.

U listopadu 2019. godine na prodaju je ponuđena i engleska crkva stara 150 godina za bitcoin u vrijednosti od 1,5 milijuna dolara.

19. travanj 2024 16:24