15. srpanj 2020.

Airbnb - Rezervacije dosegnule pretpandemijsku razinu

Rezervacija smještaja   

Digitalna tvrtka za rezervaciju smještaja Airbnb izvijestila je da je 8. srpnja zabilježila milijun rezervacija širom svijeta, koje su tako ponovo dosegnule pretpandemijsku razinu. Veliki dio rezervacija povezan je s putovanjima koja će početi 7. kolovoza ili prije tog datuma, objavili su u utorak iz Airbnb-ja.

Naglašavaju i da su rezervacije 8. srpnja ponovo dosegnule razinu koju su bilježile početkom ožujka, prije faze naglog širenja koronavirusa u svijetu.Skok rezervacija objašnjavaju, između ostalog, suspregnutom potražnjom, dodajući da najveći dio rezervacija čine one s povoljnijim cijenama smještaja, na destinacijama bližim matičnim zemljama putnika.

Potražnja za smještajem naglo je pala u proteklim mjesecima budući da su milijuni turista zbog pandemije otkazali planirani odmor, ljudi su manje posjećivali udaljene članove obitelji a naglo su pala i poslovna putovanja. Airbnb je u takvim okolnostima obustavio marketinške aktivnosti i smanjio broj zaposlenih za četvrtinu, podsjeća Reuters.