Svijet
StoryEditor

Binance ukida ponudu futures i derivativnih proizvoda diljem Europe

03. Kolovoz 2021.

Kripto mjenjačnica Binance objavila je da ukida svoju ponudu futures i derivativnih proizvoda diljem europske regije. Gašenje će započeti u Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj, a korisnici u tim zemljama sada ne mogu otvoriti nove račune ročnica ili derivativnih  proizvoda. Od još nenajavljenog budućeg datuma, aktivni trgovci imat će 90 dana da zatvore svoje otvorene pozicije.

Binance se posljednjih mjeseci našao u središtu regulatornog fokusa, a britansko Tijelo za financijsko djelovanje (FCA) izdalo je upozorenje potrošačima da mjenjačnica ne smije poduzimati nikakve regulirane aktivnosti u Velikoj Britaniji. Talijanski regulator za vrijednosne papire Consob izdao je slično upozorenje, najavljujući da Binance nije ovlašten pružati investicijske usluge i aktivnosti u Italiji. Radi se, navodi FCA, o Binanceovim standardima protiv pranja novca, a britanski regulator dodaje kako ima 'ogroman problem' s očitim nedostatkom sjedišta tvrtke.

Mjenjačnica je također otkrila da su mnogi kanali plaćanja zatvoreni, a banke u Velikoj Britaniji, uključujući Natwest, Barclays i Santander, blokirale su vlasnike računa da uplaćuju novac na mjenjačnicu, dok su depoziti putem SEPA sustava obustavljeni. Europski obrađivač plaćanja Clear Junction prestao je obrađivati transakcije za mjenjačnicu, a prekinuta je i usluga bržeg plaćanja.

Binance je odgovorio povećanjem mjera usklađenosti, uključujući pooštravanje ograničenja anonimnih isplata, dodavanjem alata za porezno prijavljivanje i zapošljavanjem bivšeg direktora eToro-a za usklađenost kako bi vodio vlastiti tim. Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao (CZ) također je pozvao na 'jasne propise' dok je izjavio da je usklađenost putovanje.

24. travanj 2024 07:35