Svijet
StoryEditor

Blockchain i gaming industrija - Nadolazeće kripto igre

07. Kolovoz 2021.

Utjecaj blockchaina zasigurno će ostaviti dubok utjecaj na gaming industriju. Pojavom nezamjenjivih tokena (NFT), jedinstvenih digitalnih sredstava povezanih sa sadržajem u igri, igrači mogu kupovati i posjedovati predmete u igri i prodavati ih, baš kao i fizička dobra.

Međutim, budućnost izgleda još optimističnije za kripto igre.

Mnoge igre na kripto pogon trenutno su u razvoju te obećavaju da će pružiti nove vrste iskustava igranja. Slijedi popis nadolazećih kripto igara koje izazivaju najviše uzbuđenja u mjesecima koji slijede. 

1. Sandbox

Sandbox je započeo kao hvaljena mobilna igra još 2012. godine, ali zauzima potpuno drugačiji pristup u svom novom izdanju 2021. godine. Sada je u 3D-u i izgrađena je na blockchainu. Ovaj paket za stvaranje igara temeljen na voxel grafici omogućuje dizajniranje i unovčavanje jedinstvenih elemenata, okruženja i iskustava, te njihovo dijeljenje s drugim korisnicima.

Blockchain dolazi u igru s mogućnošću prodaje stvorene imovine, kao i zarade i trošenja sand kriptovalute i kupnje trajnih land parcela u igri. Čak i prije nadolazećeg javnog alpha testa, Sandbox je već zaradio milijune prodajom parcela i drugih NFT predmeta, te doveo velike brendove poput Walking Deada i partnere, uključujući Square Enix i Winklevoss blizance. Kako se igra i njen ekosustav sve više širi, pretpostavlja se da će biti jedna od najvećih blockchain igara.

2. SkyWeaver

Prvi naslov Horizon Blockchain Gamesa kolekcionarska je kartaška igra pod nazivom SkyWeaver, koja dolazi s ulaganjem i s poticajem suosnivača i izvršnog predsjednika Reddita Alexisa Ohaniana na društvenim mrežama. Poput PC-evog blockchain rivala Gods Unchained, SkyWeaver se nadovezuje na premisu igranja Blizzard Entertainment's Hearthstonea, dok sastavljate špil i borite se protiv drugih online igrača.

Umjesto prodaje booster paketa s nasumičnim karticama, SkyWeaver temeljen na ethereum blockchainu ponudit će pojedinačne kartice po fiksnim cijenama, a zatim korisnici mogu prodavati i trgovati kako žele pomoću integriranog sučelja tržišta. SkyWeaver će se moći reproducirati na mobilnim uređajima, računalima i webu, a trenutno je u privatnoj beta verziji bez najavljenog ciljanog datuma izlaska.

3. Hash Rush

Hash Rush označen je kao 'play-to-earn' igra koja spaja stratešku igru u stvarnom vremenu s ethereum blockchain jezgrom. Igra se sastoji od građenja baze i obrane svoje kolonije i kripto kristala od nadolazećih napada. Kako bi se zaradilo još kristala, moći će ih se izrudariti iz 'kripto vena' u svijetu igre.

Specijalizirane nagradne kampanje omogućit će zaradu tokeniziranih nagrada koje se mogu slobodno  prodavati i trgovati.

PC igra ima sjajan vizualni stil i naizgled podosta izvan samog rudarstva kristala, iako preostaje vidjeti nudi li osnovna ideja igranja razlog za privlačenje igrača.

Hash Rush je trenutno u zatvorenom predizdanju, za koji se može registrirati, iako trenutno nije jasno kada dospijeva potpuno izdanje.

4. Big Time

Kako se kripto igranje počinje popularizirati i pronalaziti publiku, vidljiv je trend dolaska programera iz tradicionalnog prostora za igre. Big Time Studios je novi startup s veteranima Call of Dutyja, Fortnitea i drugih velikih franšiza, a prikupili su 21 milijun dolara za stvaranje online avanture igranja uloga pod nazivom Big Time koju pokreću NFT-ovi.

Do sada igra izgleda profesionalnije i većeg opsega od prethodnih igara na blockchainu, što ima smisla, s obzirom na iskustvo i financiranje tima. Preostaje vidjeti hoće li stvoriti iskustvo uvjerljivo kao poznati gaming studiji, sada upareni s privlačnošću NFT stavki.

Big Time će također imati pojednostavljene NFT procese skrbništva za korisnike koji se ne žele zamarati kripto novčanikom. Rani pristup igri započet će 2022. godine.

5. Guild of Guardians

Guild of Guardians je mobilna dungeon crawler igra koja ima više od 135.000 ljudi na svojoj listi čekanja. U kooperativnoj akcijskoj igri igrači će se udružiti kako bi uništili čudovišta i pritom zaradili kripto nagrade. Već su generirali prodaju NFT-ova vrijednu milijune dolara prije nego što se igra uopće može javno igrati.

Immutable koji je i tvorac popularne igre Gods Unchained, objavit će igru na ethereum blockchainu. Gaming div Ubisoft također je uključen u razvoj, a developer Stepico dio je programa akceleratora Entrepreneurs Lab. Koncepcija mobilnog formata i uzbudljivog on-the-go combata, moglo bi pomoći blockchainu i play-to-earn gamingu da nađe svoj put u mainstream. Igra se očekuje 2022. godine.

6. Infinite Fleet

Bitcoin nije mjesto gdje živi većina blockchain igara, tako da Infinite Fleet čini intrigantnu anomaliju na ovom popisu.

Razvijen od strane Pixelmatica i objavljen od strane Exordiuma, Infinite Fleet je PC massively multiplayer online (MMO) svemirska borbena igra vođena NFT-ovima, koji će se koristiti za kolekcionarske predmete u igri svemirskih brodova.

Liquid Network sidechain koristit će se za pomoć u skaliranju igre za potencijalno velike količine igrača bez suočavanja s bitcoinovim ograničenjima propusnosti, a igra je već prikupila oko 7,2 milijuna dolara od travnja 2021. godine.

Beta testiranje planirano je za kraj 2021. godine. Izgled inspiriran animeom je privlačan i projekt definitivno ima ambiciju.

25. travanj 2024 07:56