Svijet
StoryEditor

Delta holding Miroslava Miškovića odgađa IPO!

28. Siječanj 2021.
IPO

'Delta holding je spreman za IPO i izlazak na burzu. Ali dok se ne završi sudski proces koji kao pojedinac imam, IPO je odgođen.' To je na redovitoj godišnjoj konferenciji rekao vlasnik Miroslav Mišković. Vodstvo beogradskog Delta holdinga predstavilo je regionalnim novinarima, ove godine putem video konferencije, rezultate poslovanja u 2020. godini.

Ukupan prihod bio je 512 milijuna eura što je pad od dva posto. EBITDA je bio 46,5 milijuna eura, što je 7,5 posto više. Investicije su iznosile 60 milijuna eura, od čega 22, 2 milijuna eura u poljoprivredni biznis.

Digitalna transfornacija je snažno prisutna u Delta agraru. Sve površine u Delta agraru su mapirane što omogućuje optimalna tretiranja kakva se rade i u SAD-u. Plan je da do 2023. trećina od 12 tisuća hektara bude navodnjavana, što će omogućiti dvije žetve godišnje. Prva iskustva s dvije sjetve i žetve u Delti već imaju.

image
Miroslav Mišković
foto

Holding planira nove hotele i trgovačke centre u zemljama regije. Kad je o Hrvatskoj riječ, rečeno je 'da se radi na otvaranju hotela u Zagrebu'. Prošle godine potvrđena je želja da se uz partnerstvo s korporacijom Intercontinental preuzme hotel Esplanade, ali ako to ne bude moguće, da će se tražiti i druge varijante.

Najavljeno je ulaganje u sljedećim godinama od 100 milijuna eura u projekt e-commerca pod nazivom 'ananas'. Kupovanje na 'ananasu' bit će moguće sredinom ove godine. Delta holding ove godine obilježava 30 godina postojanja.

20. travanj 2024 16:10