Svijet
StoryEditor

Dvije NBA zvijezde sklopile suradnju s Cash aplikacijom i odlučile primati plaću u bitcoinu

13. Siječanj 2022.

Košarkaške zvijezde Klay Thompson i Andre Iguodala, dali su još jednu potvrdu da su kriptovalute prihvaćene u sportskoj zajednici jer su, kako prenosi Business Insider, dogovorili da će dio svoje plaće primati u kriptovalutama.

Naime, igrači kalifornijskog Golden State Warriorsa najavili su novu suradnju s aplikacijom Cash koju je pokrenula tvrtka Block u vlasništvu Jacka Dorseyja. Thompson, koji se prošlog tjedna vratio u igru nakon nešto više od 900 dana pauze, na svojem je Twitter profilu objavio da podržava kriptovalute te da će dio svoje plaće primati u bitcoinu.

- Ja sam s bitcoinom jer vjerujem da je to budućnost novca – stajalo je u objavi Thompsona.

U Twitter objavi mu se pridružio i kolega Iguodala, s kojim je osvojio višestruka prvenstva s Golden State Warriorsima, te je potvrdio da će primati kripto-plaću. Iguodala je putem svojeg profila također napisao da su Thompson i on obožavatelji bitcoina.

Osim toga, kako navodi Tittle Press, košarkaši navodno planiraju donirati milijun dolara u bitcoinima svojim obožavateljima. Zanimljivo je da je još u ožujku 2021. aplikacija Cash omogućila je svojim korisnicima slanje i primanje bitcoina bez naknade za transakcije te najavila nagradnu igru u kojoj će nagrada biti milijun dolara, ali u bitcoinu koji je prošloj godini zabilježio osjetan rast.

Inače, Thompson i Iguodala nisu jedini profesionalni sportaši koji su odlučili primati naknadu u kriptovalutama. Aaron Rodgers, zvijezda National Football Leaguea, također je sklopio suradnju s Cash Appom i najavio primanje bitcoin-plaće, a slična najava došla je i od Odella Beckhama Jr., igrača američkog nogometa u Los Angeles Ramsu. Osim toga, prošlog travnja je vlasnik Sacramento Kingsa rekao da će igrači i osoblje moći dobiti svoju plaću u bitcoinima, a podsjetimo i da je u studenom 2021. NBA stadion, Staples Center, promijenio naziv u Crypto.com Arenu.

26. travanj 2024 20:21