Svijet
StoryEditor

Elon Musk ‘izbacio‘ pjesmu koju možete kupiti za 1,12 milijuna dolara

17. Ožujak 2021.
Elon Musk

Elon Musk izbacio je još jednu pjesmu, ali ovoga puta kao svoj prvi NFT token. Radi se o elektronskoj skladbi s pratećim videom tj. animacijom koja sadrži neke kripto sadržaje poput riječi HODL i psa Shiba Innu koji je maskota Dogecoina.

Jučer je osnivač SpaceX-a i Tesle Elon Musk na Twitteru objavio kako prodaje pjesmu o NFT-ima kao NFT.

Putem platforme Cent koja tokenizira postove na Twitteru, Musk je 'stvorio' svoj token koji je zatim platforma stavila na aukciju a posljednja cijena koju je ponudio izvjesni Sina Estavi, izvršni direktor tvrtke Bridge Oracle iznosi 625,64 ethera ETH) ili 1,12 milijuna dolara.

Na istoj se platformi od nedavno prodaje i prvi tvit osnivača Twittera Jacka Dorseya a ta aukcija traje do 21. ožujka. Također, na platformi koja zapravo prodaje tvitove kao NFT tokene mogu se naći mnogi razni likovi poput poznatog Instagram kuhara Saltbea koji je postao poznat po specifičnom načinu soljenja, uglavnom mesa. To je i 'digitalni umjetnik' Beeple i mnogi drugi. Cijene tvitova se kreću od onih mali oko desetak dolara, pa sve do eto 1,12 milijuna dolara za koliko se prodaje Muskov video.

No, nije Musk prvi koji se u obitelji okušao u stvaranju NFT tokena. Njegova bolja polovica umjetnica Grimes nedavno je također svoje NFT digitalne umjetnine prodala za oko 6 milijuna dolara, a već smo pisali i o prodaji virtualne zemlje za čak 1,5 milijuna dolara.

24. travanj 2024 20:43