02. srpanj 2021.

Elon Musk jednim tweetom udvostručio vrijednost baby doge coina

Tweet Elona Muska jučer je uzrokovao rast cijene nove meme kriptovalute zvane baby doge coin.

Musk je tvitao: "Baby Doge, doo, doo, doo, doo, doo, doo", aludirajući na poznatu dječju pjesmu "Baby Shark". Hashtag #babydoge dospio je u trend na stranici nakon tweeta.

Cijena tokena više se nego udvostručila nakon Musk-ove poruke, prema podacima CoinGecka, pokazalo se da je cijena porasla na 0,000000000000200000020000 s 0.000000000916 dolara neposredno prije tweeta.

Sat vremena ranije, Musk je tweetao : "Release the Doge!", što je potaknulo porast dogecoina, danas poznatog kao preteče baby doge coina.

Musk je ove godine postao jednim od najvećih pokretača cjenovnih kretanja u kriptovalutama. Njegovi tweetovi često su izazivali nestabilnost u cijenama tokena koje spominje.

Dogecoin je počeo kao šala 2013., dok je baby doge novi dodatak meme kripto svijetu.

U opisu CoinMarketCap-a pisalo je: "Baby Doge nastoji impresionirati svog oca pokazujući svoju novu poboljšanu brzinu transakcija i neodoljivost. On je hiper-deflacijski s integriranim pametnim sustavom za staking ugrađenim tako da se u vaš novčanik dodaje više tokena. Jednostavno volite, pazite i gledajte kako vaš baby doge raste."