Svijet
StoryEditor

Europska komisija objavila prve članove novog odbora Europskog vijeća za inovacije, među njima i jedna Hrvatica

19. Studeni 2021.
EIC Board

Odbor Europskog vijeća za inovacije ima snažnu ulogu u usmjeravanju provedbe EIC-a kao vodećeg europskog inovacijskog programa s proračunom od 10 milijardi EUR, podržavajući inovacije tijekom cijelog životnog ciklusa od istraživanja u ranoj fazi do financiranja i povećanja novoosnovanih i malih i srednjih poduzeća. Konkretno, Odbor će savjetovati o strategiji EIC-a, programu rada i tematskim portfeljima kako bi se maksimizirao učinak EIC-a.

- Pozdravljam imenovanje 20 inovatora u novi odbor EIC-a. Veselim se susretu s njima na EIC summitu sljedećeg tjedna i zajedničkom radu na najambicioznijem europskom inovacijskom programu – rekla je Mariya Gabriel, povjerenica za istraživanje, inovacije, kulturu, obrazovanje i mlade

Članovi Upravnog odbora imenuju se na mandat od dvije godine, koji se dvaput obnavlja (s ciljem rotacije otprilike jedne trećine članova svake dvije godine). Novi odbor EIC-a preuzet će dužnost od prethodnog Savjetodavnog odbora EIC-a koji je pomogao u usmjeravanju početne strategije i provedbe EIC-a.

U novo osnovanom odboru našla se i jedna Hrvatica, Ana Barjašić, međunarodna stručnjakinja za poduzetništvo i ulaganja u ranoj fazi, koja surađuje s vodećim europskim i međunarodnim organizacijama na projektima, programima i događajima vezanim uz startupove, poduzetništvo, spremnost za ulaganja, pristup financiranju, inovacije i izgradnju ekosustava. Ana je osnivačica, međunarodne butik agencije Connectology koja razvija poduzetništvo projekte za ulaganja te ulaže u tvrtke u ranoj fazi. Ana je također članica Izvršnog odbora (Europa) Global Entrepreneurship Network. 

20. travanj 2024 07:54