Svijet
StoryEditor

Fidelity International pokrenuo svoj prvi bitcoin ETP u Europi

16. Veljača 2022.

Fidelity International lansirao je svoj prvi bitcoin proizvod kojim se trguje na burzi (ETP) u Europi u zajedničkoj ponudi dostupnoj investitorima na starom kontinentu koji traže izravnu izloženost cijeni bitcoina.

Fidelity Physical Bitcoin ETP jučer je počeo trgovati na Deutsche Börse Xetri pod simbolom FBTC. Bitcoin ETP uskoro će biti izlistan i na šest švicarskih burzi u narednim tjednima. Tekući iznos naknade (OCF) iznosit će 0,75 posto.

Fidelity International pokrenuo je FBTC za svoje europske institucionalne i profesionalne ulagače koji traže jednostavan put ulaganja u bitcoin nakon što je istraživanje Fidelityov ogranka usmjerenog na digitalnu imovinu iz prošle godine pokazalo da sedam od deset institucionalnih ulagača planira ulagati u kriptovalute u bliskoj budućnosti.

- Pružanje pristupa institucionalnim i profesionalnim ulagačima ovoj inovativnoj klasi imovine po konkurentnoj cijeni naš je prioritet. FBTC klijentima nudi institucionalno kvalitetno rješenje za ulazak na tržište na poznat, jednostavan i siguran način - naveo je u priopćenju Christian Staub, direktor za područje Europe u tvrtki Fidelity International.

FBTC će biti fizički podržan bitcoinom kojeg čuva i skladišti Fidelity Digital Assets, dok će Eurex Clearing pružati usluge poravnanja, a Brown Brothers Harriman djelovat će kao administrator i agent za prijenos.

Fidelity International osnovan je 1969. godine kao međunarodna investicijska podružnica tvrtke Fidelity Investments, diva financijskih usluga sa sjedištem u Bostonu s bilijunima imovine pod upravljanjem (AUM), ali od 1980. razvija se kao neovisna tvrtka.

Londonski Fidelity International upravlja s više od 800 milijardi dolara imovine više od 2,52 milijuna klijenata diljem Azije i Pacifika, Europe, Bliskog istoka, Južne Amerike i Kanade.

19. svibanj 2024 15:42