21. prosinac 2019.

HTC smanjuje radna mjesta kako bi se usredotočio na proizvodnju blockchain pametnih telefona

piše Lider 
lider@lider.media
piše Lider [email protected]

Ovo će biti treće veliko smanjenje broja zaposlenih koje je ta kompanija napravila nakon smanjenja od 2250 zaposlenika u 2015. i još 1500 u srpnju 2018. godine.

Piše: FIMA Plus

Tajvanski proizvođač elektronike HTC potvrdio je da planira daljnje smanjenje poduzeća. Ovo će biti treće veliko smanjenje broja zaposlenih koje je ta kompanija napravila nakon smanjenja od 2250 zaposlenika u 2015. i još 1500 u srpnju 2018. godine.

Uz to, HTC je u siječnju 2018. godine sporazumno prestao surađivati s oko 2000 svojih inženjera te ih predao Googlu za isplatu od 1,1 milijarde dolara. Na svom vrhuncu u 2013., HTC se mogao pohvaliti s oko 19.000 zaposlenika, što je velika suprotnost trenutnom broju od 3000 zaposlenih.

HTC tvrdi da će njegovo posljednje prilagođavanje/smanjenje radne snage omogućiti kompaniji da se usredotoči na inovacijske napore usmjerene na odabrane proizvode, uključujući i svoje EXODUS pametne telefone temeljene na blockchain tehnologiji.

Predstavljen u svibnju 2018. po početnoj maloprodajnoj cijeni od 0,15 BTC, EXODUS omogućava korisnicima pristup decentraliziranim burzama na njihovim uređajima i sigurnu pohranu imovine na hardverskom novčaniku.

Što je Exodus 1?

HTC je ovog listopada predstavio Exodus 1, jeftiniju verziju svog prethodnog proizvoda koji je potpuni Bitcoin node. Exodus 1 naglasak stavlja na blockchain tehnologiju. Može poslužiti kao hardverski novčanik za kriptovalute zahvaljujući HTC-ovoj tehnologiji Zion, koja koristi sigurni dio unutar Snapdragon 845 čipa za skrivanje ključeva od manje sigurnih dijelova operativnog sustava Android Oreo prisutnom na uređaju. Zion donosi i značajku Social Key Recovery koja uključuje i odabir povjerljivih osoba koje će poslužiti vraćanju privatnog ključa u slučaju gubitka telefona (key sharding). Exodus je sposoban izvoditi takozvane decentralizirane aplikacije (dApps), odnosno aplikacije izgrađene na blockchainu koje se ne izvode lokalno nego na P2P mreži uređaja.