Svijet
StoryEditor

Milijarder Paul Tudor Jones smatra bitcoin dobrim diverzifikatorom portfelja

16. Lipanj 2021.
bitcoin, banka, kasica prasica, kriptovaluta

Poznati hedge fond menadžer Paul Tudor Jones želi 'ulagati u sigurnost', a za njega to znači imati bitcoin (BTC) u svom portfelju.

Govoreći u ponedjeljak u intervjuu za CNBC, Jones je rekao da je 'bitcoin matematika, a matematika postoji tisućama godina'.

- Sviđa mi se ideja ulaganja u nešto što je pouzdano, dosljedno, iskreno i sto posto sigurno. Bitcoin mi se svidio jer je to način da uložim u sigurnost  - izjavio je Jones.

Prema riječima 66-godišnjeg milijardera, vidi bitcoin kao diversifikator portfelja.

U listopadu prošle godine Jones je rekao da ga je bitcoin podsjetio na internetske dionice iz 1999. godine, sugerirajući da bi u sljedećih 20 godina to mogla biti valuta budućnosti.

Jones je nastavio govoriti da u ovom trenutku želi imati 5 posto u zlatu, 5 u bitcoinu, 5 u gotovini i 5  u sirovinama.

U svibnju je Jones predlagao alokaciju 1 do 2 posto u bitcoin. Njegova tvrtka, Tudor Investment Corporation vrijedna 44,6 milijardi dolara, nedavno je osigurala skrbničke veze s institucionalnim moćnicima Coinbase-om i Bakkt-om.

- Ne znam što želim učiniti s ostalih 80 posto. Želim pričekati i vidjeti što će Fed učiniti u srijedu  - dodao je Jones.

Fed je često kritiziran zbog svoje monetarne politike, zbog koje je tijekom pandemije koronavirusa 'upumpao' bilijune dolara u američko gospodarstvo.

Odbor za monetarnu politiku američke središnje banke sastaje se ovaj tjedan na dvodnevnoj sjednici iza zatvorenih vrata kako bi procijenio najnovije gospodarske podatke, a priopćenje se očekuje u srijedu, nakon čega će uslijediti konferencija za novinare s predsjednikom Jerome Powell-om.

- Ako kažu: 'Na putu smo, stvari su dobre', onda bih se samo uključio u trgovanje inflacijom. Vjerojatno bih kupovao sirovine, kripto i zlato  - komentirao je Jones.

16. travanj 2024 04:35