Svijet
StoryEditor

Infografika: Države bez koronavirusa

31. Ožujak 2020.
zemlje bez korone

Pandemija COVID-19 proširila se na gotovo sve dijelove svijeta, a današnja infografika sa stranice Statista donosi zemlje koje do 30. ožujka nisu prijavile niti jedan slučaj zaraze u svojoj državi.

Prva zemlja koja upada u oči je Sjeverna Koreja koja nije prijavila niti jedan slučaj, ali budimo realni, što veliki vladar ove zemlje uopće prijavljuje ostatku svijeta? Ništa! Izvori iz Južne Korije potvrdili su da se virus iz Kine proširio i u Sjevernu Koreju, ali zbog tajne prirode vlade u Pjongjangu i stupnja državne kontrole nad medijima, nemoguće je otkriti jesu li tvrdnje Južne Koreje istinite.

Međutim, također nije nerazumno misliti da u ovom slučaju izolacija Sjeverne Koreje od ostatka svijeta pomaže u velikoj mjeri u izbjegavanju pandemije.

U Africi nekoliko zemalja još uvijek tvrdi da nemaju slučajeve COVID-19, iako bi to opet moglo biti posljedica nedostatka kapaciteta za testiranje na terenu. Do 30. ožujka Bocvana, Burundi, Komori, Malavi, Sao Tome i Principe, Sierra Leone i Južni Sudan afričke su zemlje koje još uvijek nisu prijavile niti jedan slučaj zaraze. Virus također ostaje uglavnom neotkriven u manjim pacifičkim otočnim državama, poput Salomonovih otoka i Vanuatu.

16. travanj 2024 06:01