28. lipanj 2020.

Infografika: Sve je više nepoćudnih objava na Facebooku

Facebook je objavio svoje dvogodišnje Izvješće o provedbi standarda u zajednici koje pokazuje broj kontroverznih postova koje je tvrtka uklonila s Facebook platforme.

Izvješće pokazuje kako je Facebook izbrisao rekordan broj objava koje su odražavale govor mržnje i to 9,6 milijuna postova između siječnja i ožujka 2020. godine, u usporedbi s 5,7 milijuna u istom razdoblju prošle godine.

U prva tri mjeseca 2020. godine uklonjeno je i 4,7 milijuna postova od organiziranih grupa koje su s namjerom širile govor mržnje, što je povećanje od 3 milijuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Za veliko povećanje uklonjenih postova i objava zaslužna je nova poboljšana tehnologija prepoznavanja slika i teksta, pa sve što je prošlih godina prolazilo 'ispod radara' s novom tehnologijom izbija na površinu.

- Sada možemo otkriti tekst ugrađen u slike i video zapise kako bismo razumjeli njihov puni kontekst – objasnili su iz tvrtke nova poboljšanja na otkrivanju nepoželjnog sadržaja na platformi i dodali kako su izradili tehnologiju 'podudaranja medija' kako bi pronašli sadržaj koji nije primjeren za dijeljenje i objavu na platformi.

Iz novog izvještaja je vidljivo da je čak 88,3 posto nepoćudnog sadržaja uklonjeno prije nego što su ga korisnici stigli prijaviti
---

image
FB uklanjanje postova
foto