Svijet
StoryEditor

Infografika: Tesla nadmašila divove autoindustrije

30. Lipanj 2020.

Tvrtka koja nastala prije nešto više od 15 godina, sada je postala najvrjedniji svjetski proizvođač automobila nadmašivši divove u industriji, kao što su Toyota i Volkswagen.

Ova prekretnica dolazi nakon godinu dana stalnog rasta, koji je početkom ove godine malo usporio zbog pandemije COVIDa-19. No, to nije previše utjecalo na tvrtku kontroverznog Elona Muska čija je vrijednost skočila za impresivnih 375 posto, te je početkom godine Tesla nadmašila vrijednost GM-a i Forda zajedno.

Od tada, dionica Tesle nezaustavljivo raste. Također, velikom rastu vrijednosti dionice pomogla je i nedavna objava o pokretanju proizvodnje prvog Teslinog električnog kamiona, Tesla Semi. Također, popularnost Modela 3 je naglo skočila, pa je u 2019. Tesla prodala više automobila nego u prethodne dvije godine zajedno.

image
foto


Osim toga, tvrtka poduzima velike korake na unapređenju svojih proizvodnih kapaciteta. Austin, Texas i Tulsa u Oklahomi trenutno rade na tome da privuku Teslinu tvornicu na svoje područje, a tvrtka povećava i svoju globalnu prisutnost izgradnjom Giga Berlin, prvog proizvodnog pogona u Europi, kao širenjem pogona Giga Shanghai u Kini.

image
foto
20. travanj 2024 10:40