08. ožujak 2021.

ISTRAŽIVANJE: Čak 40 posto klijenata Goldman Sachsa izloženo je kriptovalutama

 foto Shutterstock

Istraživanje o digitalnoj imovini koje je proveo Goldman Sachs među svojim klijentima otkrilo je pozitivan osjećaj prema budućnosti ulaganja u kriptovalute.

Piše: FIMA Plus

Investicijska banka Goldman Sachs provela je istraživanje klijenata o digitalnoj imovini, a rezultati ukazuju na pozitivan stav prema budućnosti ulaganja u kriptovalute.

Rezultati istraživanja pokazali su da od 280 ispitanika 40 posto njih je izloženo kriptovalutama, a 54 posto njih predviđa da će cijena bitcoina iznositi između 40.000 i 100.000 američkih dolara. Vijest o istraživanju prvi je objavio The Block.

Osim toga, 61 posto ispitanika očekuje da će im se digitalna imovina povećati u sljedećih 12-24 mjeseca, a 32 posto njih najviše zanima brokersko posredovanje da bi se izložili kriptovalutama.

Razmišljajući o budućnosti, 22 posto ispitanika predviđa da će cijena bitcoina za 12 mjeseci biti veća od 100.000 dolara, dok 34 posto njih vjeruje da su regulativa i propisi najveće prepreke za početak alokacije sredstava u sektor digitalne imovine. 

image
Goldman Sachs istraživanje
foto