Svijet
StoryEditor

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije lansirao novu kolekciju NTF-ova

12. Srpanj 2021.

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije Giorgio Chiellini lansirao je novu kolekciju nezamjenjivih tokena (NFT). Serija je krenula uživo, ekskluzivno na platformi Blockasset 9. srpnja, dok se nogometaš pripremao voditi Italiju u finalu Eura 2020 protiv Engleske na stadionu Wembley. Prema izvješćima, zbirka će odražavati kapetanov 'gladijatorski duh'. Jedinstveni NFT, pod nazivom Gladijator, prikazuje Chiellinija u antičkoj rimskoj nošnji.

Najbolji ponuđač također će dobiti priliku upoznati Chiellinija i dobiti jedan od njegovih dresova koje je nosio na utakmicama Eura s potpisom samog igrača. Nadalje, dobit će dvije ulaznice za gledanje utakmice kapetana bilo za Italiju ili njegov domaći klub Juventus. U vrijeme pisanja najviša ponuda na Blockassetu iznosila je 965 dolara.

NFT kolekcija uključuje i 25 izdanja The Leadera. Ovo umjetničko djelo prikazuje talijanskog kapetana kako se bori s gladijatorom s rimskim amfiteatrom u pozadini. 

Blockasset je ekskluzivni domaćin ovog NFT nadmetanja i to ne samo za Chiellinijevu kolekciju. Francuska nogometna legenda David Trezeguet te bivši član Chiellinijeva sadašnjeg kluba Juventusa, također pokreće NFT kolekciju s platformom. Prema Blockassetu, surađivali su s Trezeguetom kako bi svojim obožavateljima ponudili djelić legendarnog trenutka u njegovoj karijeri. Radi se o golu koji je Francuskoj osigurao pobjedu na Euru 2000. godine.

Chiellini i Trezeguet samo su dva pojedinca s popisa sportaša koji objavljuju kolekcije s Blockassetom. Relativno nova platforma i tržište koje je izgrađeno na solani također će ugostiti NFT seriju s boksačkim prvakom Terenceom Crawfordom i MMA ličnostima Darrenom Tillom i Leonom Edwardsom. 

Platforma se bavi isključivo sportašima i jedan je od najnovijih poteza u spoju između NFT-ova i sportskog svijeta. Ostale nedavne najave u ovoj liniji uključuju dva sportska tima iz Washingtona koji objavljuju NFT kolekcije, kako je objavljeno 10. srpnja. Washington Wizardsi iz NBA i Washington Capitalsi iz NHL-a objavit će NFT seriju, u suradnji s Monumental Sports & Entertainment.

Capitalsi također nisu jedini NHL tim koji ulazi u NFT vlak ovog mjeseca. Njihova objava ubrzo je uslijedila nakon objave Golden Knightsa Las Vegasa. Njihova aukcija sedam jedinstvenih NFT-ova završila je 4. srpnja.

19. travanj 2024 23:16