Svijet
StoryEditor

Korisnici Twittera moći će koristiti NFT-ove kao verificirane profilne slike

24. Siječanj 2022.

Twitter je u četvrtak objavio da će određeni korisnici moći koristiti NFT-ove iz svojih kripto novčanika kao verificirane profilne slike.

Za sada je usluga dostupna samo onima koji se prijave za značajku 'Labs' putem pretplatničke usluge tvrtke Twitter Blue. Twitter također ograničava izdanje na korisnike iOS-a, ali najavljuje da će korisnici Androida i weba moći vidjeti kada korisnik promijeni svoje sliku profila u NFT.

- Nakon provjere autentičnosti, NFT će biti prikazan kao šesterokut na na kojima je vidljiv vaš avatar. Kada ga ljudi dodirnu, mogu saznati više o samom NFT-u, njegovoj zbirci, podrijetlu i još mnogo toga - rekao je Twitter u objavi opisujući novu značajku, koja koristi vodeći API OpenSea tržišta.   

Twitter je također objavio video koji prikazuje ljude kako započinju svoj dan prebacivanjem svojih avatara na svoj NFT.

Prema riječima glasnogovornika Twittera, tvrtka zasad ograničava izdanje na blue pretplatnike, djelomično kako bi dobila povratne informacije o NFT značajki i dodala ažuriranja po potrebi.

Još jedan Twitter Blue video pokazuje da korisnici mogu povezati svoje NFT-ove putem različitih novčanika, uključujući MetaMask, Rainbow, Argent i Coinbase. Blue usluga tvrtke, koja u SAD-u košta 2,99 dolara mjesečno, nudi niz drugih značajki koje Twitter naplaćuje kao premium.

Priopćenje od četvrtka odraz je nedavne odluke kompanije da u svojim proizvodima daje prednost kriptovalutama, uključujući bitcoin plaćanja i NFT-ove. Nova NFT značajka vjerojatno će povećati broj pretplatnika za uslugu Blue jer su mnogi korisnici kriptovaluta vrlo aktivni na Twitteru, a zauzvrat donose nove prihode za tvrtku. 

Twitter nije jedini tehnološki div koji podržava NFT-ove. Facebook, koji je nedavno promijenio ime u Meta, navodno se priprema za pokretanje vlastitog NFT tržišta.

19. travanj 2024 09:28