Svijet
StoryEditor

Miami će postati prvi grad u SAD-u koji će svojim stanovnicima davati bitcoin nagrade

13. Studeni 2021.
Miami

Gradonačelnik Miamija Francis Suarez ponovno je podigao uloge pri kojem gradu na istočnoj obali SAD-a planira postati kripto središte zemlje.

Suarez je jučer na CoinDesk TV-u objavio da će grad stakeati (proces zadržavanja/zaključavana određene količine tokena u u staking novčaniku) veliki dio svoje izvorne kriptovalute, MiamiCoina, kako bi zaradio prinos u bitcoinu. Štoviše, rekao je da će Miami biti prvi grad u Americi koji će dati prinos u obliku bitcoina kao dividendu izravno svojim stanovnicima.

Prije toga, samo su vlasnici MiamiCoina mogli zaraditi određeni povrat, bilo da se radi o STX-u, izvornoj kriptovaluti za protokol Stacks na kojem je izgrađen MiamiCoin, ili Bitcoinu.

Prema jučerašnjoj objavi, stanovnici će dobiti Bitcoin novčanik i dobiti besplatni BTC bez obzira drže li MiamiCoin ili ne.

Pokrenut 3. kolovoza 2021. godine, MiamiCoin je omogućio stanovnicima da u osnovi ulažu u različite gradske projekte i infrastrukturu. Sredstva primljena u zamjenu za kriptovalutu preusmjeravaju se u gradsku riznicu, a do sada je Miami već generirao 21 milijun dolara od pokretanja MiamiCoina, prema Suarezu.

New York i Austin još su dva američka grada koja su pokrenula slične pothvate. CityCoins je kripto projekt koji pruža tehničku potporu za ove projekte. Također je izgrađen na Stacksu, protokolu koji omogućuje pametne ugovore na bitcoin mreži.

Upravo kroz ove pametne ugovore, koji su u osnovi samo linije računalnog koda, gradonačelnik Saurez rekao je da će grad moći stakeati MiamiCoin i nagraditi građane s bitcoinom.

- Stvorit ćemo digitalne novčanike za naše stanovnike. I dat ćemo im bitcoin izravno iz prinosa MiamiCoina - rekao je Suarez.

Međutim, dodao je kako će određivanje kriterija tko će dobiti digitalni novčanik biti izazovno. Suarez je izjavio da nije siguran hoće li to biti porezni obveznici, građani s adresom u Miamiju, ili bi to trebali biti glasači.

Nakon toga, rekao je da će grad surađivati s raznim kripto mjenjačnicama kako bi pomogao građanima koji ispunjavaju uvjete da dobiju svoje novčanike, postave račune i spriječe prevarante. Nije precizirao koje su mjenjačnice u utrci za pružanje usluga.

Konačni cilj, prema Suarezu, je raspodijeliti bitcoin sve većem broju ljudi.

- Moramo napraviti taj skok. Da, bitcoinu raste vrijednost. I da, želimo da posjedujete bitcoin. Ali u isto vrijeme, također želimo povećati korisnost bitcoina - zaključio je Suarez.

20. travanj 2024 08:56