21. listopad 2021.

Nepoznati tvorac bitcoina Satoshi Nakamoto sada je 20. najbogatija osoba na svijetu

Satoshi Nakamoto

   

Sredinom travnja, tvorac Bitcoin mreže, Satoshi Nakamoto ušao je na popis 20 najbogatijih milijardera na svijetu, ali nakon što je cijena bitcoina pala, bogatstvo 'izumitelja' je naglo palo no ovaj se tjedan nepoznati Satoshi opet pridružio ovoj elitnoj ekipi u trenutku kada je cijena jednog bitcoina premašila 65 tisuća dolara.

Razlog zašto ljudi pretpostavljaju da Satoshi Nakamoto posjeduje sve ovo bogatstvo je taj što se procjenjuje da izumitelj Bitcoina posjeduje oko 1 milijun BTC-a. Naravno, postoje procjene donje granice koje govore da je izumitelj prikupio samo 750.000 BTC, a zatim procjene gornje granice koje pretpostavljaju da Nakamoto ima više od 1,1 milijun BTC.

Nakamoto je vlasnik oko 60,7 milijardi dolara u bitcoinima (BTC) ali također ima i 625 milijuna dolara u bitcoin gotovini (BCH), 169 milijuna dolara u bitcoinsv-ima (BSV) te 191 milijuna dolara u gotovini (ranije poznati kao BCHA ili Bitcoin ABC ). To je ukupno oko 60,9 milijardi dolara između te četiri mreže što postavlja izumitelja Bitcoina na 20. poziciju na Forbesovoj listi milijardera. 

Nakon što se ova vijest proširila kripto medijima i forumima mnogi su komentirali kako je ključ novčanika u kojem se sve ovo nalazi vrlo vjerojatno izgubljen je malo tko bi ostao imun na toliko bogatstvo koje samo stoji u digitalnom novčaniku.