Svijet
StoryEditor

Netflix uvodi besplatne mobilne video igre za sve pretplatnike

21. Srpanj 2021.
Netflix, games
Piše: Danica Gršković

Netflix je potvrdio kako će u sklopu pretplatničkih paketa nuditi pogodnost korištenja video igara bez dodatnih troškova. Ta pogodnost je još u svojim početcima, a za pretplatnike će se na platformu dodati prvo video igre za mobitele.

Želja i cilj im je da uvide kako korisnici vrednuju video igre. Do kraja rujna se očekuje da će Netflix brojati 3,5 milijuna novih korisnika, što je manje u odnosu na procjene analitičara. Međutim s obzirom na pandemijsku situaciju takav umanjeni porast korisnika je očekivajući. Trenutno Netflix broji oko 209 milijuna korisnika.

Trenutno nema više detalja vezano uz dostupnost i vrstu video igara, niti o načinu isporuke tih istih igara pretplatnicima. 

Šef odjela Greg Peters izjavio je kako Netflix već ima doticaja s igrama referirajući se na jednu epizodu popularne serije Black Mirror: Bandersnatch koja se prikazuje na Netflixu u kojoj su gledatelji mogli utjecati na radnju serije putem zaslona osjetljivog na dodir ili daljinskih upravljača, ovisno o uređaju - da odaberu između niza od dva izbora dajući im kontrolu nad raspletom radnje.

 Bez obzira na pandemiju iz tvrtke su optimistični i po pogledu serija ukazujući na nove sezone serija ‘Seksualna edukacija‘ i ‘Nikad nisam ikad imao‘. Unatoč početnom padu, prihodi su do kraja lipnja iznosili 19 posto više nego prošle godine.

Zbog sve veće prisutnosti konkurencije na tržištu poput Disneya ili Amazon Primea, Netflix nastavlja s većim ulaganjima u proizvodnju kako bi povećao svoj udio u SAD-u i svijetu općenito. Analitičar telekomunikacija Paolo Pescatore smatra da će tvrtka trebati posvetiti vrijeme i ulaganja bez garancije za uspjeh te upozorava na veliku konkurenciju iz svijeta igara.

- Ovo je sigurno dugoročna igra jer Netflix mora snažno razmišljati o zadržavanju i angažmanu korisnika – rekao je Pescatore.

Netflix je također najavio i niz novih koraka poput angažiranja Mikea Verdua koji je nekada radio za kompaniju Electronic Arts (EA) kao svog potpredsjednika za razvoj igara i proširivanje dogovora s Bridgertonom tvorca Shonde Rhimes.

24. travanj 2024 06:49