Svijet
StoryEditor

Novi rekord: Bitcoin iznad 62 tisuće dolara

13. Travanj 2021.
Bitcoin cryptocurrency security and mining concept. Safe lock with symbol of bitcoin on circuit board. 3d illustrationfoto Getty Images/istockphoto

Cijena jednog bitcoina upravo je probila novi rekord i sada iznosi 62,709 dolara. Ova najpopularnija kriptovaluta i dalje bilježi nevjerojatan rast. U posljednja 24 sata bitcoin je rastao za 2,32 posto, a u 4:23 ujutro dosegao je cijenu od 62.458 dolara, koja je tijekom jutra još malo porasla.

Cijena bitcoina u posljednjih je godinu dana porasla za 809,45 posto, a samo u zadnjih šest mjeseci za 446,11 posto. Podsjetimo, posljednji rekord bitcoin je zabilježio u ožujku kada mu je cijena skočila na 61 tisuću dolara.

I dok ‘hodleri‘ bitcoina danas trljaju ruke, većina kripto zajednice s nestrpljenjem očekuje sutrašnji dan kada će najveća američka kripto-mjenjačnica Coinbase izlistati svoje dionice na Nasdaqu čime će Coinbase postati Coinbase i prvo javno poduzeće u području kriptovaluta.

Coinbase je u prvom tromjesečju 2021. uprihodio 1,8 milijardi dolara, a Edward Moya, viši tržišni analitičar u valutnoj tvrtki Oanda smatra kako bi razočaravajući IPO Coinbasea  i pretjerana zabrinutost zbog pojačanog regulatornog nadzora mogla prouzročiti određene probleme za bitcoin i ostlae altcoinove. 

Bitcoin se više nego udvostručio 2021. godine zahvaljujući obnovljenom zanimanju za digitalne valute potpomognutom ogromnim količinama poticaja vlada i središnjih banaka kao i mnogih institucija koje ulaze u kripto svijet dajući tako legitimnost bitcoinu ali i ostalim kriptovalutama. 

No kriptovalute i dalje dijele financijski svijet. Mnogi i dalje smatraju da su kriptovalute previše nestabilne da bi postale ozbiljna imovina za ulaganje dok drugi tvrde da kriptovalute nemaju drugu svrhu osim špekulacije. 

image
Za vas smo pripremili i edukaciju ‘Uvod u svijet kriptovaluta‘ na koju se možete prijaviti na linku
foto

 

19. travanj 2024 23:57