Svijet
StoryEditor

Novoizabrani gradonačelnik New Yorka Eric Adams obećao da će primiti prve tri plaće u bitcoinu

05. Studeni 2021.
Eric Adams, gradonačelnik New Yorka

Demokratski predstavnik Eric Adams pobijedio je u utorak na izborima za novog gradonačelnika New Yorka, te je već počeo ispunjavati predizborna obećanjima o prihvaćanju kriptovaluta nakon što preuzme dužnost. Jedan dio toga, čini se, primanje je plaće u bitcoinu

- U New Yorku uvijek idemo na veliko, pa ću uzeti prve tri plaće u Bitcoinu kada postanem gradonačelnik. NYC će biti središte industrije kriptovaluta i drugih brzorastućih, inovativnih industrija! Samo čekajte! - na Twitteru je napisao Adams.

Adams je na Twitteru odgovorio novoizabranom gradonačelniku Miamija, Francisu Suarezu, koji je ranije ovog tjedna tweetao da će uzeti sljedeću plaću 100 posto u bitcoinu. Suarez je odgovorio na tweet bitcoin podcastera Anthonya Pompliana u kojem je pitao tko će biti prvi američki političar koji će prihvatiti svoju plaću u bitcoinu.

- Touché. Čestitam na izborima i radujem se prijateljskom natjecanju u stvaranju naših gradova kripto prijestolnicom! - čestitao je Suarez Adamsu putem Twittera.

Trenutačno je nejasno može li New York platiti Adamsu izravno u bitcoinu. Kada profesionalni sportaši tvrde da primaju vlastite plaće u bitcoinu, kao što je primjer s NFL igračima poput Russella Okunga i Seana Culkina, to je zapravo dogovoreno u partnerstvo s aplikacijom za mobilna plaćanja Strike. U osnovi, timovi su i dalje plaćali svoje igrače u dolarima, a zatim pretvarali fiat u bitcoin koristeći Strikeovu uslugu.

Čini se da će to gradonačelnik Suarez učiniti u Miamiju. Mike Sarasti, glavni direktor za inovacije u Miamiju, tweetao je da je kontaktirao Strike, te da je on sam već  testirao funkcionalnost.

- Moje iskustvo primanja dijela plaće prošlog tjedna prošlo je besprijekorno - tweetao je Sarasti.

Ideja prijateljskog suparništva između New Yorka i Miamija tek se počinje razvijati u pogledu prihvaćanja kripto i blockchain industrije unutar njihovih gradova.

Adams je u srijedu izjavio Bloombergu kako mu je cilj pokrenuti kriptovalutu CityCoin za New York, slijedeći Miami sa svojim Miami Coinom. MiamiCoin ostvario je gotovo 20 milijuna dolara prihoda za grad od pokretanja u kolovozu.

{embed_digitalno_izdanje}{/embed_digitalno_izdanje}

20. travanj 2024 16:18