Svijet
StoryEditor

Osnivač Twittera Jack Dorsey i Elon Musk zajedno na konferenciji o bitcoinu

29. Lipanj 2021.
Jack Dorsey

Izvršni direktor Twitter-a i Square-a Jack Dorsey nedavno je izjavio da je njegova životna misija širiti usvajanje i promicati svijest o bitcoinu. Najnoviji korak u procesu za Dorseyja jest pokretanje online konferencije osmišljene za edukaciju institucija o vodećoj kriptovaluti.

B Word naziv je inicijative, koja će uživo krenuti 21. srpnja. Square je pokrovitelj manifestacije zajedno s investicijskim tvrtkama ARK Invest-om i Paradigm-om, kao i Kripto vijećem za inovacije.

Uz Dorseyja, na online konferenciji nastupit će osnivačica i izvršna direktorica ARK Investa, Cathie Wood, kao i suosnivač i izvršni direktor Blockstreama, Adam Back i poznati bitcoin developer John Newbery. Na konferenciji će sudjelovati i Michael Morell, bivši vršitelj dužnosti i zamjenik direktora CIA-e i sadašnji viši savjetnik Beacon Global Strategies.

Događaj je potaknuo komičnu raspravu između Dorseyja i Elona Muska na Twitteru, što je čini se, sugeriralo da će Musk prisustvovati događaju.

Rasprava je započela tako što je Musk komentirao 'Bicurious?' na Dorseyevom tweetu, što je potaknulo odgovor, te ga je Dorsey pozvao da sudjeluje na događaju i da 'razgovara' o bitcoinu.

Musk je tada potvrdno odgovorio, što bi moglo signalizirati Muskovo sudjelovanje u vrlo očekivanom događaju.

Potencijalna rasprava između Dorseyja i Muska donosi dodatnu interesantnost, jer se Dorsey profilirao kao veliki bitcoin entuzijast, dok je Musk i dalje kritičan prema ekološkim pitanjima i zajednici koja stoji iza bitcoina.

Prema službenim stranicama, B Word za cilj ima demistificirati i destigmatizirati glavne narative o bitcoinu, objasniti kako ga institucije mogu i trebaju prihvatiti, te podići svijest o područjima mreže koje trebaju podršku. Uz konferenciju, B Word će pružiti niz resursa institucijama koje razmišljaju o korištenju bitcoina.

Konferencija će uključivati pet dijelova dizajniranih za informiranje sudionika o različitim aspektima bitcoin ekosustava: demistificiranje bitcoina, podrška razvojnom ekosustavu, osiguravanje bitcoin mreže, reguliranje bitcoina i očuvanje bitcoin etosa. Također zamišljen je i live panel s Dorseyjem, Wood i drugim uzvanicima, koji će moderirati Steve Lee iz Squarea.

- Bitcoin developerska zajednica iznad svega. Kako se sve više tvrtki i institucija priključuje, svi želimo pomoći u zaštiti i širenju onoga što otvoreni razvoj bitcoina čini tako savršenim. Ovaj dan je usmjeren na obrazovanje i akcije kako bi se upravo to učinilo - tweetao je Dorsey.

Dorsey neprestano kupuje bitcoin, te ga donira projektima vezanim uz bitcoin. Bitcoin whitepaper nazvao je poezijom, dok se nedavno pojavio na konferenciji Bitcoin 2021 u Miamiju, kako bi detaljno opisao svoj sve više bitcoin centrični svjetonazor.

- Mislim da nema ništa važnije u mom životu na čemu bih mogao raditi - izjavio je Dorsey, dodajući da druge kriptovalute uopće ne uzima u obzir.

- Štogod moje tvrtke mogu učiniti kako bi bile dostupne svima, način je na koji ću provesti ostatak svog života. Da nisam u Square-u ili Twitter-u, radio bih na bitcoinu. Ako treba više pomoći od Square-a ili Twitter-a, napustio bih ih za bitcoin - rekao je Dorsey na konferenciji Bitcoin 2021.

20. travanj 2024 17:30