Svijet
StoryEditor

Platformom za spajanje sportaša i fanova Michael i Jeffrey Jordan žele u svijet blockchain i Web 3.0 tehnologije

21. Prosinac 2021.

Nova tvrtka Heir još je jedan dokaz da niti sportske legende ne miruju po pitanju ulaganja u digitalne inovacije. Naime, bivši košarkaš Michael Jordan, zajedno sa svojim sinom, Jeffreyem Jordanom, ulazi u svijet blockchain i Web 3.0 tehnologije otvaranjem kompanije koja sprema lansiranje platforme namijenjene za povezivanje sportaša i s njihovim obožavateljima, prenosi Business Insider.

Platforma će navodno lansirati token pod nazivom 'Heir' izgrađen na Solana blockchainu, a osnivači kažu da će tim ekskluzivnim tokenom obožavatelji imati poseban pristup digitalnoj imovini te će se moći pridružiti 'druženju' pokrenutom blockchain tehnologijom, objašnjava Bitcoin.com. Također, popularni sportaši imat će VIP sjedala, izdvojena isključivo za strastvene obožavatelje, koji mogu iskoristiti tokene 'Heir' i pristupiti njihovim osobnim NFT-ovima.

- Ono što Heir razvija namijenjeno je novoj eri sportaša, a otvara i vrata za dublji angažman potrošača. Ime Jordan iza sebe ima lojalnu zajednicu više od 35 godina, a sada je fokus stavljen na prenošenje tog naslijeđa na sljedeću generaciju - objasnio je Jeffrey Jordan.

Inače, Jordanovu platformu djelomično podupire Thrive Capital, investicijska tvrtka koja ulaže u internet, softvere i tvrtke koje razvijaju tehnologiju, a čija linija ulaganja uključuje aplikaciju za maloprodaju Robinhood, Instagram i uslugu slanja poruka na poslu Slack.

Business Insider navodi da je, prema izvješću od prošlog četvrtka, Heir platforma prikupila 10,6 milijuna dolara početnog financiranja, a iz kompanije su, putem Twittera, poručiti da im je cilj formirati novu eru digitalne kulture sa sportašima u prvom planu, zajedno sa ostalim influencerima iz svijeta zabave.

- S novim granicama Weba 3.0, Heir platforma će isporučiti ekonomsku vrijednost kreatorima izvorne kulture i onima koji je konzumiraju s novim decentraliziranim mogućnostima koje pokreću vlasništvo. Vjerujemo u moć vlasništva i naslijeđe za sve – poručili su iz Heir-a na svojoj web stranici.

Inače, Michael Jordan, koji je igrao 15 godina u NBA ligi i koji je glavni je vlasnik Charlotte Hornetsa, već ima udio u brzorastućem tržištu kriptovaluta. Sudjelovao je u rundi financiranja od 305 milijuna dolara za ulaganje u Dapper Labs – startup koji stoji iza virtualne platforme za trgovačke kartice NBA Top Shot.

U ovom slučaju, Michael Jordan služi kao strateški savjetnik i partner platformi Heir, rekao je njegov sin Jeffrey za Variety.

- Redovno se sastajemo s njim, a on nam daje smjernice i pronicljive ideje. Dok je igrao, nije imao iste alate da se poveže sa svojim obožavateljima ili da to unovči - rekao je Jeffrey.

Također, najavljeno je da će platforma biti pokrenuta 2022. godine, a plan je da u njoj budu igrači prvog razreda NBA-a i WNBA-a. Projekt je dizajniran za generaciju Z i milenijske obožavatelje, a tvrtku će voditi Jeffrey Jordan, Jeron Smith i Daniel George, prenosi Bitcoin.com.

24. travanj 2024 10:28